blog

Craig Wright klaagt Bitcoin ontwikkelaars aan om ‘zijn’ 4 miljard euro terug te krijgen

By 28 februari 2021No Comments

De controversiële Australier Craig Wright klaagt Bitcoin-ontwikkelaars aan in een poging om 4 miljard euro aan cryptocurrency’s terug te krijgen die volgens hem begin 2020 door hackers zijn gestolen. Wright is controversieel omdat hij zichzelf sinds 2016 publiekelijk identificeert als Satoshi Nakamoto.

Brieven zijn verzonden

Craig Wright wordt vertegenwoordigd door het Britse advocatenkantoor Ontier. Volgens het persbericht van 24 februari hebben ze al brieven gestuurd naar de ontwikkelaars van Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) en Bitcoin SV (BSV) namens Tulip Trading Limited:

‘Als slachtoffer van diefstal van een ernstige omvang, streeft Tulip Trading naar herstel van haar toegang tot en controle over haar digitale activa van degenen die in staat zijn haar verlies te herstellen. Het feit dat iemand de digitaal beheerde private keys van Tulip Trading heeft gestolen, weerhoudt ontwikkelaars er niet van om code te implementeren om de rechtmatige eigenaar in staat te stellen de controle over zijn bitcoin terug te krijgen.’

Whitepaper offline halen mislukt

In januari probeerde Wright twee websites te dwingen de Bitcoin whitepaper offline te halen wegens schending van het auteursrecht. Wright claimt namelijk dat hij Satoshi Nakamoto is en alle rechten op de whitepaper zou moeten hebben. Maar gelukkig mislukte zijn poging en het veroorzaakte zelfs een Streisand-effect: Grote bedrijven zette het iconische document op hun websites om stelling te nemen tegen intimidatiepogingen.

De pseudonieme ontwikkelaar Cobra van belangenorganisatie Bitcoin.org tweet dat de meest recente juridische actie een goed geplande en zeer ernstige juridische aanval is:

‘In tegenstelling tot de whitepaper onzin, lijkt dit een goed geplande en zeer serieuze juridische aanval. F ** k elke beurs die BSV blijft aanbieden.’

Alleen effect op BSV

Casa oprichter Jameson Lopp is er echter van overtuigd dat de bedreigingen van Wright geen effect zullen hebben op het Bitcoin-netwerk:

‘Faketoshi’s acties waren jaren geleden voorspelbaar. Zijn juridische dreigementen hebben geen effect op enig netwerk behalve BSV, dat zal splitsen om een ​​groot deel van de munten aan hem toe te wijzen.’

Craig Wright klaagt en klaagt aan. Hij heeft veel bekende mensen uit de crypto scene aangeklaagd wegens smaad: De eveneens controversiële “Bitcoin Jesus” Roger Ver, Twitteraar Hodlnaut en de populaire podcaster en filmmaker Peter McCormack.

Leave a Reply