blogExchanges

Coinbase ziet winst in eerste kwartaal 2021 verdrievoudigen

By 16 mei 2021No Comments

De cryptomarkt is booming, en dat merk je aan alles. Cryptobeurs Coinbase publiceerde deze week de kwartaalcijfers van de eerste drie maanden van dit jaar, en deze cijfers zijn indrukwekkend. De winst is meer dan verdrievoudigd ten opzichte van het laatste kwartaal van 2020. Dat staat in een document (PDF) wat Coinbase deelt met de Securities and Exchange Commission (SEC).

Miljardenomzet

Volgens het document genereerde Coinbase met een winst van 3,05 dollar (2,52 euro) per aandeel een totale omzet van 1,8 miljard dollar (omgerekend 1,5 miljard euro).

In het vierde kwartaal ging het nog om een omzet van 585 miljoen dollar (483 miljoen euro), en slechts 191 miljoen dollar (157 miljoen euro) in het eerste kwartaal van 2020.

Ongeveer 94% van de kwartaalomzet van het bedrijf komt uit de transactiekosten voor het handelen van crypto’s.

Hoger handelsvolume

Het handelsvolume op de beurs verdrievoudigde ruwweg ook in vergelijking met het vorige kwartaal. Het aantal actieve gebruikers van Coinbase is daarnaast meer dan verdubbeld: van 2,8 miljoen naar 6,1 miljoen.

Wat betreft de toekomst durven bestuurders geen voorspellingen te doen:

“Het is belangrijk voor investeerders om te onthouden dat onze business inherent onvoorspelbaar is.”

Ondanks de mooie cijfers zijn de aandelen van Coinbase in waarde gedaald sinds de beursgang op woensdag 14 april. De prijs is met ongeveer 30 procent gedaald sinsdien, een aandeel kost nu omgerekend 265 dollar (218 euro).

Dogecoin binnenkort verhandelbaar

Coinbase onthulde ook dat het van plan is om binennkort Dogecoin toe te voegen, deze munt zou binnen zes tot acht weken verhandelbaar moeten zijn. Het is goed mogelijk dat Coinbase de hete adem van trading app Robinhood voelde, daar is de meme-munt wel al een tijdje verhandelbaar.

Hoe dan ook, de Dogecoin koers reageerde direct met een stijging van maar liefst 30 procent afgelopen vrijdag. In Nederland is Dogecoin overigens al langer verhandelbaar, bijvoorbeeld via de cryptocurrency trading app BLOX.

Leave a Reply