blog

CME Group kondigt Ethereum futures aan, prijs schiet door 500 euro

By 16 december 2020No Comments

Vandaag gaat alle aandacht naar bitcoin, die magische grens van 20.000 dollar doorbreekt. Maar voor de ethereum-liefhebbers is er ook goed nieuws. Derivatenbeurs CME Group kondigde vandaag namelijk Ethereum Futures-contracten aan. Het product wordt begin volgend jaar gelanceerd. CME Group is de bekendste derivatenbeurs ter wereld. Door middel van ethereum futures kunnen beleggers speculeren op de prijs van ethereum, zonder de coin daadwerkelijk te hoeven bezitten.

Groot nieuws voor ethereum

Vanaf 8 februari 2021 kunnen investeerders gebruik maken van dit nieuwe product. De futures-contracten worden afgewikkeld in dollar, dus investeerders ontvangen geen ethereum na afloop van het contract. Volgens de website van CME Group staat elk contract voor 50 ETH. Met een koers van 500 euro per coin kom je uit op 25.000 euro. De futures-contracten zijn dus niet geschikt voor de kleine investeerder.

CME Group ziet gat in cryptomarkt

Sinds eind 2017 zorgt CME Group dat grotere investeerders blootgesteld kunnen worden aan de koers van bitcoin. En vanaf het begin van 2020 is het ook mogelijk om te handelen in bitcoin opties op CME Group.

Deze producten zijn volgens Tim McCourt een groot succes. McCourt is bestuurder op het gebied van aandelenindexen en alternatieve belegginsproducten van CME Group. Volgens hem is dit succes de reden voor het toevoegen van ethereum futures:

“Gebaseerd op de toenemende vraag van klanten en de robuuste groei in onze bitcoin-futures en -opties, geloven we dat de toevoeging van ether-futures onze klanten een waardevol instrument zal bieden om deze groeiende cryptocurrency te verhandelen en af te dekken.”

Ethereum reageert direct

Komt het door de aankondiging van CME Group, of lift ethereum mee met het succes van bitcoin? Hoe dan ook, vandaag brak de ethereum koers eindelijk door de weerstand van 500 euro. Dat zie je hieronder op de koersgrafiek van BTC Direct. Anders dan bij bitcoin is ethereum nog een stuk verwijderd van het absolute record. Om dat record te verbreken moet de prijs door 1.187 euro schieten.

Leave a Reply