blog

Cash is king, maar bitcoin troonopvolger

By 6 april 2020No Comments

Afgelopen vrijdag was fondsenbeheerder Mark Yusko te gast bij CNBCC. Yusko sprak over de ontwikkelingen op de Amerikaanse aandelenmarkt, en over veilige havens zoals goud en bitcoin. “Cash is king,” zegt Yusko, maar ook bitcoin blijft volgens hem een interessante investering.

Bitcoin is een verzekering tegen het omvallende systeem

Sterker nog, Yusko ziet in bitcoin een verzekering tegen het omvallende financiële systeem:

‘De stimulerende maatregelen van de overheid zullen een negatieve impact hebben op valuta’s wereldwijd, voornamelijk op westerse valuta. Deze valuta’s zullen in waarde dalen. En daarom wil je iets in bezit hebben wat in waarde stijgt. Bitcoin kan die rol vervullen.’

Valuta’s zoals de euro en de dollar kunnen onbeperkt worden bijgedrukt, bij bitcoin is het maximale aantal munten vooraf al bekend. Al sinds de lancering van bitcoin kun je precies uitrekenen hoeveel bitcoins er in omloop zullen zijn.

Economische gevolgen van coronavirus zijn enorm

Yusko is daarnaast niet positief over de economische gevolgen van de uitbraak van het coronavirus:

“De economische shock die we gaan zien zal in het niet vallen met wat wij hebben meegemaakt, het zal erg lijken op de crisis in de dertiger jaren.”

Yusko gelooft dat het nog jaren kan duren voordat de wereld weer herstelt van deze economische crisis. Hij noemt bitcoin samen met goud en opkomende markten als een kans om in te investeren in tijden van crises.

Niet de enige die er ook zo over denkt

Mark Yusko is niet de enige die bitcoin ziet als een verzekering tegen slechte tijden. Ook investeerder Peter Brandt denkt er hetzelfde over:

“In mijn ogen moet je waardevolle metalen (goud en bitcoin) zien als een verzekering tegen catastrofes, niet als een investering. Daar betaal je een premie over, in de hoop dat de verzekering nooit nodig is. Maar als de nood aan de man is, is de bezitter ervan beschermt tegen het slechts mogelijke scenario.”

Leave a Reply