blogExchanges

Cardano bovenaan met 10 miljoen dollar aan institutionele instroom

By 25 mei 2021No Comments

Cardano en zijn eigen cryptocurrency, ADA, zagen vorige week een institutionele instroom van 10 miljoen dollar. Volgens een rapport van CoinShares, Europa’s grootste investeringsmaatschappij voor digitale activa, is dit een teken dat beleggers actief kiezen voor proof-of-stake-munten op basis van milieuoverwegingen.

97 miljoen dollar uitstroom

De trend van de afgelopen weken is dat er steeds meer geld uitstroomt uit digitale activa aldus CoinShares. Afgelopen week ging het om 97 miljoen dollar. Volgens het investeringsfonds is dit een record, en vertegenwoordigt dit bedrag  0,2% van het totale beheerd vermogen.

Digital Asset Fund Flows Weekly is een wekelijks rapport en geeft een korte samenvatting van de instroom en uitstroom van investeringen in populaire ETP’s, fondsen en OTC-trusts met bitcoin, ether en andere digitale activa.

Het omvat stromen per aanbieder en per activum, waardoor investeerders inzicht krijgen in de drijvende krachten achter recente prijsbewegingen en het beleggerssentiment in de wereld van digitale activa.

Instroom in 2021 is enorm

Maar als je dit vergelijkt met de instroom, dan is het te verwaarlozen. Sinds begin 2021 is er voor 5,5 miljard dollar ingestroomd, ofwel 11,8% van het beheerd vermogen. In het rapport val te lezen:

‘Hoe dan ook, het vertegenwoordigt een nettoverandering in het sentiment als gevolg van toenemende regelgevende controle en bezorgdheid over de milieuvriendelijkheid van Bitcoin.’

Cardano en Polkadot plussen

De grote munten hadden vooral te lijden onder de koersdalingen van afgelopen week, voornamelijk bitcoin en ethereum zagen een afname. Altcoins zagen juist een positieve instroom van 27 miljoen dollar. Zoals we in de intro schreven, zag Cardano een toename van 10 miljoen dollar, Polkadot doet het ook goed met 5,5 miljoen dollar.

Bitcoin had een uitstroom van 111 miljoen USD en Ethereum zag een kleine uitstroom van 12,6 miljoen dollar. Toch kun je wel spreken van een goed jaar, in totaal hebben investeerders 924 miljoen dollar gepompt in Ethereum in 2021. Dat is goed voor 8% van het beheerd vermogen.

Overgang consensusalgoritme

Proof-of-work en proof-of-stake zijn twee verschillende consensusmechanismen die kunnen worden gebruikt om een ​​blockchain-netwerk te beveiligen. Zowel Bitcoin als Ethereum draaien op PoW-systemen, waar miners complexe algoritmen oplossen en worden beloond met cryptocurrency’s. Dit vergt veel energie maar garandeert een veilig netwerk.

PoS is een meer energie-efficiënte methode waarbij validators hun cryptocurrency vergrendelen om het netwerk te beveiligen. De eerder genoemde Polkadot en Cardano werken met een eigen varianten op PoS. Verwacht wordt dat Ethereum aan het einde van de zomer ook overgestapt is op PoS.

Leave a Reply