blog

Canadese universiteit biedt cursussen in blockchain ontwikkeling aan

By 31 mei 2020No Comments

Canada’s York University School of Continuing Studies kondigde vandaag twee nieuwe universitaire studies aan op het gebied van blockchain. Het gaat over het deeltijdcertificaat in Blockchain Development en het fulltime postdoctoraal in Back-End en Blockchain Development.

Volgens de universiteit wordt met deze nieuwe cursussen voldaan aan de toenemende vraag naar de rol van blockchain ontwikkelaars in Canada, met name in het regio van Toronto. Daar is de vraag naar blockchainprogrammeurs gestegen met maar liefst 374 procent.

De juiste vaardigheden leren

De twee cursussen, die in september van dit jaar van start gaan, helpen studenten blockchain te begrijpen en een portfolio op te bouwen. Op die manier zijn ze goed voorbereid wanneer ze de werkvloer opgaan.

De universiteit zal de parttime cursus volledig online aanbieden. De postdoctorale cursus begint online, maar worden op de campus voortgezet wanneer de overheid dat toelaat. Er is voorlopig nog geen maximum aantal studenten vastgesteld.

Door COVID-19 meer behoefte aan blockchain

Door de uitbraak van het coronavirus wordt duidelijk dat bestaande informatiesystemen en logistieke systemen niet meer naar behoren werken in tijden van crisis. Een adviserend raadslid van het postdoctorale programma zegt dat technologieën zoals blockchain cruciaal zijn voor het opbouwen van een transparanter en beter presterend systeem voor gegevensbeheer. Blockchain kan crisissen zoals de huidige verzachten.

In hun aankondiging benadrukte de universiteit dat de huidige pandemie alleen maar heeft bijgedragen aan de toegenomen vraag naar blockchain use cases en blockchain banen. Tracey Taylor-O’Reilly, assistent vice-president van de universiteit, verklaart dat blockchain een revolutionaire techologie is die kan helpen bij het “oplossen van problemen die door de pandemie zijn ontstaan”.

Canada is overigens niet het enige land die in blockchain een oplossing ziet voor deze problemen. Eerder schreven we dat Japan ook meer blockchaintechnologie wil gaan inzetten. Een Japanse ambtenaar wil soepelere regelgeving over cryptocurrency en blockchain.

Leave a Reply