blog

Buterin tijdens Reddit interview: vertraging Ethereum 2.0 mogelijk

By 20 november 2020No Comments

Vitalik Buterin heeft laten doorschemeren dat de langverwachte migratie van Ethereum van proof-of-work naar proof-of-stake pas over een jaar zal plaatsvinden. Dat zei de oprichter van Ethereum tijdens een Ask Me Anything (AMA) -sessie op 17 november op Reddit. Buterin en een aantal leden van de Ethereum Foundation beantwoordden vragen over de toekomst van het netwerk en de langverwachte lancering van ETH 2.0.

Waarschijnlijk meer vertragingen

Toen hem werd gevraagd naar een volledige tijdlijn voor sharding en de consensusmigratie, legde Buterin uit dat schaalvergroting mogelijk eerder klaar is dan proof-of-stake (PoS), het nieuwe consensusalgoritme.

‘Voor de fusie (tussen PoW en PoS blockchains) zou ik zeggen dat minder dan een jaar niet realistisch is. Zelfs al zou in februari een volledige fusie uit de lucht zou vallen, zou ik aanraden om tot november te wachten om mensen ervan te overtuigen dat PoS veilig is.’

Hij zei dat sharding kan worden geïmplementeerd wanneer het redelijk stabiel is, en hij zou blij als dit zo snel mogelijk wordt doorgevoerd.

Ethereum Virtual Machine blijft de standaard

Tijdens de AMA kwam ook naar voren dat de voorgestelde redesign van het Ethereum WebAssembly (eWASM) smart contract tijdelijk is opgeschort. Hoofdontwikkelaar Danny Ryan verklaarde dat hij er niet zeker van was dat eWASM ooit het mainnet zou halen. eWASM is een alternatief voor de momenteel gebruikte Ethereum Virtual Machine (EVM) en biedt een nog grotere doorvoer.

Ryan voegde eraan toe dat EVM op zichzelf een beetje een blockchain-standaard aan het worden is en dat er al een verbluffend aantal bestaande contracten, tools, talen en optimalisaties voor zijn.

Pas 20% van doel bereikt

Op het moment van schrijven is er volgens het ETH 2.0 Launchpad iets meer dan 108.000 ethers ingezet in het aanbetalingscontract. Dit betekent dat het verschil tussen het beoogde doel en de realiteit 80% is. Het doel is om op 24 november 524,288 ethers binnen te halen. Dit zou de lancering van het Beacon Chain genesis evenement op 1 december mogelijk maken.

Tenzij er in de komende vier dagen nog eens 200 miljoen dollar aan Ethereum in het smart contract belandt, zal fase 0 niet starten op 1 december.

Leave a Reply