blog

Burgemeester van Miami staat open voor bitcoin

By 3 januari 2021No Comments

Terwijl Bitcoin knallend het nieuwe jaar in gaat, en eind 2020 alle records verbrak, heeft Francis Suarez, de burgemeester van Miami, een opmerkelijke uitspraak gedaan. Hij zegt dat hij ervoor open staat om te onderzoeken om een ​​percentage van de reserves van de Amerikaanse stad Miami in Bitcoin te stoppen.

Ambtenaren in bitcoin

Dit gespreksonderwerp is op Twitter gestart door Anthony Pompliano. De mede-oprichter van de blockchain-gebaseerde investeringsmaatschappij Morgan Creek Digital Assets tweette: ‘Retweet dit als je naar Miami zou verhuizen als burgemeester Francis Suarez 1% van de schatkistreserves van de stad in Bitcoin stopt.

Pompliano kreeg een snelle reactie van burgemeester Suarez. Hij staat er open voor om dit te onderzoeken.

Een overweging van deze omvang door een burgemeester van een grote Amerikaanse stad is een enorme stap in de acceptatie van Bitcoin.

Een potentiële mijlpaal

Als burgemeester Suarez daadwerkelijk besluit om een ​​deel van de schatkistreserve van Miami in Bitcoin te investeren, zou het de eerste Amerikaanse stad zijn die een toewijzing in zijn reserves bezit.

Volgens de krant Miami Herald had Miami in april 2020 reserves van ongeveer  95 miljoen dollar, wat betekent dat een toewijzing van slechts één procent bijna 1 miljoen USD zou vertegenwoordigen. Dat is tegen de huidige bitcoin koers minder dan 40 bitcoins.

Dit is een kleine investering voor de schatkist van de stad, maar het zou een enorme mijlpaal zijn in de manier waarop Bitcoin wordt bekeken. Als de schatkist van een van de grootste steden in Amerika in Bitcoin investeert, zou het een nieuwe norm kunnen worden.Volg de trend

In 2020 zagen we dat veel verschillende bedrijven, zowel publieke als private, een deel van hun schatkistreserves in Bitcoin hebben geïnvesteerd.

De grootste en meest uitgesproken investering is afkomstig van MicroStrategy, een business intelligence-bedrijf dat meer dan 1,3 miljard dollar van zijn schatkistreserves in Bitcoin heeft geïnvesteerd. Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, bezit ook persoonlijk 100 miljoen USD aan Bitcoin en is een luidruchtige voorstander van de cryptocurrency als een hedge tegen inflatie.

Met de aanhoudende economische wereldwijde onzekerheid en de eeuwig ratelende geldprinter, zijn veel bedrijven, organisaties en fondsen begonnen zich tot Bitcoin te wenden als een mogelijke medicijn.

Leave a Reply