Bitcoin is als een boemerang. Daalt de prijs? Dan ben je misschien geneigd de crypto weg te gooien. Maar pas op, bitcoin vliegt net zo hard weer terug. Vandaag staat de teller alweer op 51.500 dollar (44.500 euro). Kunnen we meer verwachten van de komende dagen?
Op weg naar goud
We blijven nog even bij goud, want bitcoin vormt op de vieruursgrafiek een golden cross (gouden kruising).
De gekleurde lijnen onder de bitcoin koers zijn voortschrijdende gemiddelden. De rode lijn geeft het gemiddelde van de afgelopen 50 kaarsen en zegt iets over de korte termijn. De lange termijn wordt weergegeven met de groene lijn, die geeft het gemiddelde van de afgelopen 200 kaarsen weer.
Doorkruist de rode lijn de groene lijn? Dan is er sprake van een zogeheten golden cross, en dat is vaak een erg positief signaal.
De vorige golden cross resulteerde in een koersstijging van 43 procent. Dat zie je op de grafiek hierboven. Herhaalt bitcoin deze beweging? Dan zou dat een koers van grofweg 63.000 euro betekenen, en dus een nieuw hoogtepunt.
Op weg naar 63.000 euro?
We switchen naar de daggrafiek en zoomen flink uit, je kijkt nu naar de koershistorie vanaf april. Op basis van Fibonacci en de golden cross schetsen we onze scenario’s.
De bitcoin koers is bezig met een opmars, en de golden cross geeft hoop. Maar de prijs is in korte tijd hard gestegen, en kan daarom weerstand ondervinden op de blauwe Fibonacci-lijn rond 47.750 euro. Deze lijn was in mei ook al een belangrijke weerstand. De prijs kan daarna steun vinden op de bovenste groene Fibonacci-lijn op 42.600 euro.
Lukt het bitcoin wel om in één keer door te breken? Hou dan het 1.272-Fibonacci-niveau in de gaten bij de bovenste cirkel, rond 62.400 euro. Dit komt overeen met een stijging van 43%, net als de vorige keer bij de golden cross.
In een minder positief scenario daalt bitcoin naar de middelste groene Fibonacci-lijn op 39.000 euro. Dit is ook het punt waarop de twee voortschrijdende gemiddelden elkaar vinden.