blog

Brave browser van BAT token het best beoordeeld op Google Play Store

By 11 oktober 2020No Comments

Privacy-gerichte browser Brave lijkt steeds meer terrein te winnen ten opzichte van concurrentie zoals Google Chrome. Met een beoordeling van 4,8 sterren van de 5 van meer dan 238.000 totale recensies heeft Brave een serieuze voorsprong op Chrome, Firefox en vele andere browsers. Dat deelt Des Martin, hoofd marketing van Brave op Twitter.

Brave beter beoordeeld dan andere browsers

In zijn tweet zegt hij het volgende: “Brave op Android is nu de best beoordeelde browser in de PlayStore. Een voorsprong op Chrome (4.1) Edge (4.5) DDG (4.7), Firefox (3.9) en anderen. Tijd om de switch te maken!”

Brave is een vrij nieuwe browser en heeft sinds de release van de nieuwste versie in november vorig jaar een aanzienlijke vooruitgang geboekt. Met Brave is het mogelijk om cryptocurrency beloningen te krijgen voor het bekijken van advertenties. Welke advertenties je te zien krijgt wordt lokaal op je telefoon bepaalt. Je persoonlijke gegevens worden niet online gedeeld met adverteerders, waardoor je jouw privacy kan blijven behouden.

De Brave browser had in juni meer dan 15 miljoen actieve gebruikers, een stijging van 125 procent sinds de release van de nieuwe versie in november.

Ook op het darknet surfen

Vanaf deze week is het met Brave ook mogelijk om toegang te krijgen tot websites die Tor gebruiken. Daarmee kan je vanaf nu ook websites op het darknet bezoeken.

Dit deel van het internet wordt vaak geassocieerd met drugshandel en andere illegale activiteiten, maar het biedt ook voordelen. Het darknet is namelijk voor iedereen toegankelijk, er is geen censuur. In Nederland is er weinig sprake van censuur, maar in sommige andere landen kunnen inwoners bepaalde delen van het internet niet bereiken. Dat kan Tor oplossen.

BAT token hoort bij Brave

De Basic Attention Token is onderdeel van het ecosysteem van de BAT-token. De BAT token kan je verdienen door advertenties te kijken in de browser. Adverteerders gebruiken de munt om advertenties te tonen. En zo houdt het systeem zichzelf in evenwicht.

Leave a Reply