blog

Borstkanker organisatie accepteert Bitcoin, Dogecoin en Shiba Inu voor donaties

By 27 december 2021No Comments

The Giving Block helpt borstkankerorganisatie Susan G. Komen met het accepteren van cryptocurrency voor donaties. Je kan nu bitcoin, dogecoin en een reeks andere coins bijdragen aan onderzoek naar borstkankeronderzoek.

Wat is Susan G. Komen?

Susan G. Komen is een borstkankerorganisatie uit de Verenigde Staten. Ze richten zich op patiëntnavigatie en belangenbehartiging en biedt bronnen voor borstkankerpatiënten om het Amerikaanse medische systeem te begrijpen. Het heeft ook onderzoek gefinancierd naar de oorzaken en behandeling van borstkanker. De stichting is vernoemd naar Susan Goodman Komen, een fotomodel bij wie op 33-jarige leeftijd borstkanker werd geconstateerd en drie jaar later overleed. Haar jongere zus, Nancy Brinker, richtte de organisatie op in 1980.

Sinds 1982 heeft de stichting 1,1 miljard dollar aan donaties ontvangen. Hiermee starten ze vooral programma’s om voorlichting over gezondheidsbewustzijn te kunnen geven en onderzoek naar borstkanker te kunnen financieren.

Crypto-donaties via The Giving Block

The Giving Block is een populair crypto-liefdadigheidsplatform en ze bieden een brede selectie van digitale activa. Denk aan bitcoin, maar ook munten als Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) en Dogelon Mars (ELON), evenals relatief mysterieuze cryptocurrency’s zoals Gala (GALA), Orchid ( OXT) en Civic (CVC). Deze organisatie is opgeriucht in 2018 en werkt al samen met duizenden goede doelen.

Humanity Forward, een non-profitorganisatie opgericht door oud-presidentskandidaat Andrew Yang, accepteert sinds mei cryptocurrency’s, ook via The Giving Block.

Doneren is simpel

Eerder deze maand kondigde The Giving Block een nieuwe dienst aan die tot doel heeft het proces van het doneren van cryptocurrency’s gemakkelijker te maken voor vermogende particulieren.

Alex Wilson van The Giving Block zegt dat crypto-donaties steeds populairder worden. Vooral in Amerika, waar donaties ervoor zorgen dat je vrijgesteld kan worden van belastingen. Wilson tegen cointelegraph vorige maand:

‘We zullen dit jaar meer dan 100 miljoen dollar aan donaties verwerken. Het is dus beduidend meer dan vorig jaar. Vorig jaar hebben we het hele jaar 4 miljoen dollar verwerkt. We doen nu meer dan dat elke maand. Ook wat het aantal non-profitorganisaties betreft, maken we een enorme groei door. Vorig jaar hadden we ongeveer 100 non-profitorganisaties op het platform en nu zijn we er net de 1.000 gepasseerd. Dus in feite 10x groei als het gaat om het aantal non-profitorganisaties dat crypto accepteert. Het raakt nu echt een omslagpunt en het wordt meer mainstream.’

Leave a Reply