blog

Boekenweek 2020: dit zijn de beste bitcoin boeken over rebellen en dwarsdenkers

By 9 maart 2020No Comments

Het is Boekenweek 2020 en het thema dit jaar is rebellen en dwarsdenkers. Wij willen deze week natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan zonder te schrijven over onze favoriete bitcoinboeken.

The Bitcoin Standard: The Decentralized Alternative to Central Banking

The Bitcoin Standard is geschreven door de econoom Saifedean Ammous. In dit boek beschrijft en bespreekt hij de geschiedenis van geld, de relatie tussen economie en maatschappij, en waarom bitcoin ‘goed geld’ is.

Dit boek is bedoeld voor diegene die wil weten waarom bitcoin wel of niet een goede investering is en een rol van betekenis kan spelen op de wereld. Ook wordt gekeken naar welke economische theorieën tot uiting komen in bitcoin. Lees The Bitcoin Standard alleen als je bereid bent om al je ideeën over geld en de economie te herzien.

Een kanttekening is wel dat dit boek geschreven is door een academicus en niet zo toegankelijk is als een roman. Het leest eerder als een lesboek dan als een boek geschreven door iemand die fulltime schrijft.

Digital Gold: Bitcoin and the Inside Story of the Misfits and Millionaires Trying to Reinvent Money

Ben je op zoek naar een toegankelijk boek over bitcoin? Digital Gold is het tegenovergestelde van The Bitcoin Standard. Geen droge theorieën maar een nauwkeurige uiteenzetting van de geschiedenis van bitcoin. De verhalen zijn menselijk en de gebeurtenissen tastbaar. Dat komt omdat New York Times journalist Nathaniel Popper de beginperiode van bitcoin uitlegt vanuit het perspectief van de grondleggers.

Wil je meer lezen over bitcoin, geschiedenis of technologie? Dan is dit een ideaal boek voor jou.

Mastering Bitcoin & The Internet of Money

Deze twee boeken zijn beide geschreven door Andreas Antonoupulos. Hij vliegt de wereld over om inspirerende praatjes te houden over bitcoin. The Internet of Money is een verzameling van zijn speeches over bitcoin en beantwoordt de vraag: Waarom bitcoin? Het boek legt de betekenis van bitcoin uit via een reeks essays over hoe de digitale valuta volwassen is geworden.

Mastering Bitcoin is geschikt voor diegenen die al een basiskennis hebben van programmeren en cryptografie. Het biedt een kennis over hoe je een eigen blockchain kunt maken.

The Little Bitcoin Book: Why Bitcoin Matters for Your Freedom, Finances, and Future

Dit kleine boekje is geschreven door allemaal verschillende mensen van over de hele wereld. Want bitcoin betekent voor iedereen iets anders. The Little Bitcoin Book vertelt het verhaal van wat er mis is met geld en waarom Bitcoin is uitgevonden om een alternatief te bieden voor het huidige systeem.

Het beschrijft in eenvoudige bewoordingen wat Bitcoin is, hoe het werkt, waarom het waardevol is en hoe het de individuele vrijheid en kansen van mensen overal beïnvloedt.

Het is een klein boekje maar de kracht zit hem in de gebruikte voorbeelden van echte situaties. Mocht je nog op zoek zijn naar een boek om cadeau te doen, dan raden wij The Little Bitcoin Book aan.

Bitcoin Billionaires

De schrijver van The Social Network, het boek en de film over Facebook is ook verantwoordelijk voor Bitcoin Billionaires. In The Social Network kon je zien hoe Mark Zuckerberg werd aangeklaagd door twee broers, Bitcoin Billionaires gaat juist om die broers.

De broers waren van plan carrière te maken als venture capitalists maar ontdekten al snel dat niemand hun geld wil omdat niemand Zuckerberg tegen zich wil hebben. Tijdens een vakantie op Ibiza komen ze iemand tegen die hun vertelt over cryptocurrency. Vanaf dat moment wordt bitcoin een obsessie. ‘It’s either the next big thing or total bulls–t.’

Al deze boeken zijn te koop in de meeste boekhandels maar ook bij de bekende websites.

Leave a Reply