Bitcoinblog

Bitcoin zakt naar laagste punt sinds december flash crash

By 6 januari 2022No Comments

De nummer 1 cryptocurrency op basis van marktwaarde viel hard naar het niveau van $42.474. Dit niveau hebben we begin vorige maand voor het laatst gezien tijdens de december flash crash. Bitcoin (BTC) is zo’n 500% gestegen sinds eind 2019 nadat de Amerikaanse stimulus checks werden uitgedeeld als reactie op de Covid-19 pandemie.

Hele markt geraakt

Helaas blijft de schade niet alleen bij bitcoin maar is bijvoorbeeld ook ethereum (ETH) geraakt. De nummer twee op basis van marktwaarde is zelfs nog dieper gezakt dan de bodem van haar eigen flash crash in december helemaal richting prijzen die we niet gezien hebben sinds oktober vorige jaar. Binance coin (BNB) daalde ook richting de prijs van oktober 2021.  

Gezien de huidige macro-achtergrond, het hefboomeffect binnen de Bitcoin-markt en de recente robuustheid die wordt gezien in de altcoin-markt, denken we dat het gepast is om Ethereum en andere smart contractplatforms te overwegen“, zeiden de digitale activastrategen van Fundstrat Sean Farrell en Will McEvoy. “We zouden op korte termijn waarschijnlijk niet inzetten op bitcoin, maar denken dat er een mogelijkheid is om via derivatenstrategieën op volatiliteit in te gaan.”

Ook traditionele financiële markten krijgen klappen

De recente fluctuaties in de cryptocurrencymarkt komt tegelijkertijd met een erg volatiel moment voor de financiële markten. Hard stijgende inflatiecijfers zorgt ervoor dat centrale banken hun monetair beleid verstrengen en dreigen de liquiditeitsinjecties die de markt nog wist op te pompen te verlagen.

Amerikaanse aandelen daalden verder nadat de Federal Reserve aangaf dat er een kans is dat de rente sneller verhoogd zal worden. De S&P 500 daalde met bijna 2% door vastgoed aandelen terwijl de Nasdaq 100 met 3,1% daalde. Verlies op aandelen was vandaag in Azië ook te zien.

De Fed is agressief“, zegt Stephane Ouellette, chief executive en mede-oprichter van cryptoplatform FRNT Financial Inc. “Knie-schokreacties in crypto hebben de neiging ze als uitsluitend risicovolle activa te behandelen, ondanks de langetermijntrends rond inflatie, waardeopslag et cetera.

Ook andere sectoren binnen de cryptocurrency wereld voelen druk. Bitcoin mining aandelen kregen ook harde klappen nadat analisten hun twijfels uitte na een recordjaar.

Bitcoin wist $69.000 aan te tikken in november nadat Amerikaanse regelgevers een op futures gebaseerde Bitcoin exchange-traded fund (ETF) accepteerde.

Leave a Reply