blog

Bitcoin wallet Ledger haalt 380 miljoen op, verwacht waardering van 100 miljard dollar

By 10 juni 2021No Comments

De Franse hardware wallet fabrikant Ledger, heeft een Series C investeringsronde van 380 miljoen dollar afgesloten. Hierdoor krijgt het bedrijf een waardering van meer dan 1,5 miljard dollar, ofwel 1,23 miljard euro.

Nieuwe en oude investeerders

De investeringsronde werd geleid door 10T Fund, een fonds voor digitale activa opgericht door Dan Tapiero. Tapiero’s fonds van 200 miljoen dollar werd eerder dit jaar opgericht. 10T Fund investeerde samen met bestaande en nieuwe investeerders, waaronder Tekne Capital, Uphold Ventures, Felix Capital, Inherent, Financière Agache (Groupe Arnault) en iAngels Technologies.

Potentie van 100 miljard

‘Het is een waardering van 1,5 miljard USD die we tijdens deze ronde hebben bereikt, maar de realiteit is dat ons echte doel een waardering van 100 miljard dollar is, en de reden waarom we denken dat het een waardering van 100 miljard zal zijn, is omdat de markt echt enorm zal worden, vertelde Pascal Gauthier, CEO van Ledger.

‘Het vergelijken van bitcoin met goud is leuk, maar deze markt zal evenveel waard zijn als de hele wereld op blockchain overgaat. De waarde van de hele wereld wordt getokenized … Ledger is ideaal en uniek gepositioneerd om die veilige toegangspoort tot Web3 te zijn.’

DeFi via Ledger

De opbrengst van de Series C investeringsronde gaat naar productinnovatie, met plannen om gebruikers toegang te geven tot nieuwe transactiediensten zoals Decentralized Finance (DeFi) -oplossingen via Ledger Live, de app van het bedrijf. Ledger is ook van plan om zijn bedrijfscapaciteiten uit te breiden en te investeren in het upgraden van zijn besturingssysteem.

Verdere internationale expansie staat ook op het programma. Gauthier zei dat Ledger, een wereldwijde service, investeert in internationalisering en lokalisatie, met een focus op het afstemmen van de service op niet-Engelssprekende landen. Ledger heeft momenteel 360 mensen in dienst, maar hoopt er nog eens 300 in dienst te nemen.

Een van bekendste wallets

Ledger is een van ’s werelds meest populaire fabrikanten van hardware wallets geworden. Met zo’n apparaatje kan de toegangscode tot je cryptocurrency’s offline worden aangemaakt. Deze toegangscode wordt een private key genoemd en bestaat uit een reeks woorden.

In het persbericht schreef het bedrijf dat naar schatting 15% van alle cryptocurrency’s beveiligd worden met een Ledger. Ze hebben meer dan 3 miljoen wallets verkocht in 190 landen.

In onze webshop vind je beide versies van Ledger, Nano S en Nano X.

Leave a Reply