blog

Bitcoin voor 1 dollar? Elf jaar geleden was dit realiteit

By 13 februari 2022No Comments

In 2011 tikte de prijs van bitcoin voor het eerst 1 dollar aan. Met de huidige koers van tientallen duizenden, is deze prijs haast ondenkbaar. Deze mijlpaal van BTC werd, om precies te zijn, behaald op 9 februari 2011.

De koers

In deze maand, 11 jaar geleden, zat de prijs ongeveer tussen de 0,60 dollar en de 1,10 dollar. In onderstaande grafiek is de koers van bitcoin in dat jaar te zien.

In 2011 steeg de munt van 0,30 dollar op 1 januari tot een hoogtepunt van 29,60 dollar in juni; een stijging van 9866%.

Bitcoin Talk

Toen bitcoin net op de markt kwam, waren was het niet zo makkelijk om aan bitcoin te komen. Je kon niet zomaar de BTC Direct website openen en daar met iDeal wat bitcoins kopen. Je kon bitcoins zelf minen, of je moest het kopen van andere mensen via forums als Bitcointalk (deze website was zelf opgericht door bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto).

De eerste bitcoinbeurs werd in 2010 aangekondigd op het forum en ging datzelfde jaar van start. Het is grappig om deze berichten terug te lezen in een wereld waar bitcoin niet meer is weg te denken. Er zijn nu vele manieren om aan bitcoin te komen. Je kan ze kopen van exchanges, ruilen met andere mensen en in Nederland is het zelfs mogelijk om je salaris te ontvangen in bitcoin.

Van 1 naar 69.000

Bitcoin heeft een mooie stappen gemaakt tot nu toe; het is een wettig betaalmiddel in El Salvador en megabedrijven gebruiken het digitale goud als investerings– en betaalmiddel. Hoewel het voor velen voelt alsof ze de boot hebben gemist, zeggen anderen – waaronder Wells Fargo deze week – dat bitcoin een hyperadoptatie fase staat te wachten.

In een periode van 11 jaar steeg de coin van 1 dollar tot 69.000 in november 2021. Bitcoin is gegroeid tot een van de beste investeringen ooit, en zelfs in 2022 bitcoin nog steeds eer aan zijn bijnaam ‘het digitale goud’.

Leave a Reply