blog

Bitcoin staat stil? Nee hoor, 3 records gebroken in 2019

By 28 december 2019No Comments

Wanneer er over bitcoin geschreven wordt gaat het vaak over de prijs. Logisch ook, want de waarde van bitcoin spreekt bij velen tot de verbeelding. Maar ook op andere vlakken scoort bitcoin dit jaar goed. En dat is nog een understatement, 2019 is namelijk het jaar dat er verschillende records zijn verbroken. Aangezien dit het einde van het jaar is, is het hoog tijd voor een lijstje!

Meer transacties dan ooit in een maand

Het mooie van de bitcoin blockchain is dat alle data transparant is. Daardoor is het gemakkelijk om op te zoeken hoeveel transacties er zijn geweest.

Volgens data-analysebedrijf zijn er nooit zoveel transacties in een maand geweest dan in mei 2019. In die maand waren er maar liefst 12 miljoen bitcoin transacties. Dat is zelfs meer dan december 2017, toen er 11 miljoen transacties waren.

Dat dit record in mei werd verbroken is trouwens ook helemaal niet gek. De prijsstijging van bitcoin was waarschijnlijk een belangrijke factor. In een maand tijd steeg de koers met bijna 75 procent! Dat kan goed voor meer interesse hebben gezorgd, waardoor het aantal transacties is gestegen.

Meer waarde dan ooit verplaatst op bitcoin blockchain

Niet alleen het aantal transacties, maar ook de waarde van de transacties kan worden gemeten. En er is nog nooit zoveel waarde verplaatst op de bitcoin blockchain als dit jaar. Op 29 juli werd er zelfs 4 miljard dollar op één dag verschoven!

Computerkracht op het netwerk blijft maar groeien

Ten slotte bereikte de totale computerkracht op het bitcoin netwerk dit jaar een record. Nog nooit was het bitcoin netwerk zo veilig als in 2019. 

En dat is opvallend, want zelfs wanneer de koers van bitcoin daalt blijft de rekenkracht stijgen. Hoe anders is dat bijvoorbeeld bij litecoin. De koers daalt en daarmee de rekenkracht op het netwerk van litecoin:

Ook op andere vlakken dan de koers was 2019 dus een bijzonder goed jaar voor bitcoin. Op naar 2020!

Leave a Reply