Bitcoinblog

Bitcoin op weg naar een nieuwe all time high (ATH)?

By 6 november 2020No Comments

BOEM! Wat een mega explosie hebben we de afgelopen week mogen meemaken. De koers van bitcoin testte afgelopen nacht de $16.000. Dit is waarom ik in onze omgeving voor members bleef hameren op het momentum. De koers is niet erg gedipt en heeft mensen amper de gelegenheid geboden om “goedkoop” bij te kopen. Vanuit de support op $13.000 hebben we een hele mooie rally mogen aanschouwen en op dit moment gaat een hele bitcoin over de toonbank voor $15.600, waarbij bitcoin even lijkt te hinken op twee gedachten. Mocht bitcoin uiteindelijk afrekenen met de $16.000, dan zijn er nog maar een paar kleine hordes voordat een test van de all time high volgt!

bitcoin_op_weg_naar_een_all_time_high_ATH_BTC_grafiekAfbeelding 1: 3-dagelijkse grafiek van bitcoin (BTC) op cryptocurrency exchange Coinbase

Bitcoin kopen en niet meer omkijken dus?

– Advertentie –

Als je bovenstaande grafiek ziet ben je geneigd om blind bitcoin te kopen indien je dat op een van de vorige aangegeven koersniveaus nog niet hebt gedaan. Echter is dit wellicht niet verstandig, vanuit risicomanagement gezien dan. Er zal namelijk een punt zijn waarop bitcoin een correctie laat zien en zeker nog rond deze huidige koers gaat uitkomen. Op dit moment zien we ook vrij hoge waarden op de 3-dagelijkse relative strength index (RSI). Dit betekent overigens niet dat we vanaf hier ter aarde zullen storten. Wel is de kans aanwezig dat we de komende dagen, misschien wel weken, even op zoek gaan naar support.

Op de grafiek vind je diverse punten waar zonder problemen op terug te vallen is. Pas onder de $12.000 zou het mogelijk wat zorgwekkender kunnen worden.

Precies dat punt kan worden aangegrepen door altcoins om even te shinen. Al is shinen misschien niet het juiste woord; het is meer dat altcoins daar wellicht een adempauze krijgen. Zoals ik vanmorgen in onze omgeving voor members aangaf middels een aantal trading signals is het plausibel dat bepaalde altconis wat terrein terug gaan pakken wanneer bitcoin afkoelt.

bitcoin_op_weg_naar_een_all_time_high_ATH_BAT_grafiekAfbeelding 2: 3-dagelijkse grafiek van basic attention token (BAT) op cryptocurrency exchange Binance

Zoals je hierboven kan zien zijn altcoins zoals basic attention token (BAT) in een gigantische daling terecht gekomen sinds augustus; 60% in de min is daarbij zeker geen uitzondering. Een flinke bounce vanaf hier is dan ook zeker mogelijk. Waar ik dus weken heb geroepen “all eyes on bitcoin and ethereum“, lijkt het tij langzaam te kunnen gaan keren, in ieder geval op korte termijn.

– Advertentie –

Leave a Reply