blog

Bitcoin op weg naar block halving 2020, wat kan je verwachten?

By 3 januari 2020No Comments

We zijn het jaar net begonnen, dus dat vormt een mooi moment om ook naar de rest van het jaar te kijken. Wat gaat 2020 brengen voor de bitcoin koers?

Om daar een antwoord op te geven zoomen we weer wat uit op de grafiek. Je kijkt nu naar de bitcoin koers van 2016 tot en met nu, iedere candle op de grafiek stelt nu een week voor.

De gele lijn is de 100-weken Moving Average (MA). Blijft de koers in een stijgende trend? Dan is deze lijn doorslaggevend, je kan dit zien als een bewegende ondersteuning.

De blauwe balk is een belangrijke ondersteuning. In de eerste helft van 2018 lukte het de bitcoin koers niet om onder deze zone uit te komen. Toen dat eind 2018 wel gebeurde en de koers onder de 100-MA zakte, zorgde dat voor een heftige beweging omlaag. Stel dat de koers nu weer door beide breekt? Dan kan de koers opnieuw flink omlaag.

De rode trendlijn geeft de dalende trend van de koers weer. Wil bitcoin weer in een stijgende tendens komen, dan moet de koers uit deze lijn breken.

Je ziet dat de rode trendlijn en de blauwe balk steeds dichter bij elkaar komen. Wie weet wordt 2020 het begin van een nieuwe bull market.

Maar we blijven objectief, dus geven we voor de lange termijn twee scenario’s. Op de grafiek tekenen we nog twee nieuwe lijnen die belangrijk zijn voor deze scenario’s:

Bullish
De stippellijn geeft het moment van de bitcoin block halving weer. Tijdens de bitcoin block halving wordt de beloning voor bitcoin miners gehalveerd. Deze beloning is ook de instroom van nieuwe bitcoin. Wordt het nieuwe aanbod gehalveerd, en blijft de vraag gelijk? Dan stijgt de prijs. Velen geloven dat de bitcoin block halving voor een nieuwe bull market kan zorgen.

In het bullish scenario is dit dus een belangrijk moment om mee te nemen. Vindt bitcoin in 2020 weer de weg omhoog? Dan kunnen we ons op de lange termijn richten op de all time high van 16.600 euro van eind 2017.

Bearish
De groene lijn is de 200-weken Moving Average. Opvallend is dat de bitcoin koers nog nooit onder deze lijn is gezakt. Mocht de koers blijven zakken, dan kan je deze lijn zien als laatste ondersteuning. Op dit moment bevindt de 200-weken MA zich op 4.565 euro.

Meer van de korte termijn? Bekijk dan dit artikel.

Leave a Reply