blog

Bitcoin miners uit China weggespoeld door overstromingen

By 21 augustus 2019No Comments

Een miningfarm uit de Chinese provincie Sichuan is weggespoeld door zware regen en overstromingen. Dit heeft uiteraard tot gevolg dat de miners zware verliezen hebben geleden.

Communicatie via Pooling

Er zijn een paar hele grote miningbedrijven op de wereld. Wat betreft hashrate is Poolin de op drie na grootste, aldus TheBlockCrypto. Molly Zhang, een beheerder van het officiële Telegram-kanaal van Poolin, vertelde dat het gebouw en de miners in het gebouw niet van Poolin zelf zijn, maar dat sommige van haar klanten hostingdiensten van Poolin gebruikten.

Het bedrijf tweette twee video’s van de overstroming en de achtergelaten ravage. Ook zie je personeel in de modder graven om mining machines te redden.

Eerder vandaag tweette Red Li, mede-oprichter van de Chinese crypto outlet 8btc, dat sommige mining faciliteiten gisteren zijn weggevaagd door overstromingen in Sichuan. De miningbedrijven hebben veel schade opgelopen, maar hij voegt er ook aan toe dat de situatie niet zo erg is als vorig jaar.

8btc meldt ook dat de eigenaren van de miners de verliezen van de schade zelf moeten dragen, omdat verzekeringspolissen dit niet dekken. Het is vooralsnog onduidelijk om hoeveel miners het gaat. Wel is duidelijk dat in ieder geval één eigenaar al voor meer dan 1 miljoen yuan schade heeft opgelopen. Dat is ongeveer 128.000 euro.

Goedkope en schone energie

Chinese miners bevinden zich voornamelijk in een handjevol provincies: tachtig procent zit in Sichuan, de rest is verdeeld over Yunnan, Guizhou, Tibet, Xinjiang en Heilongjiang.

Er is een reden waarom er zoveel miners in de provincie Sichuan zitten. Deze plek heeft namelijk lage elektriciteitskosten (zeker tijdens het regenseizoen), snel internet, en lage temperaturen waardoor er niet in koeling geïnvesteerd hoeft te worden. Die lage elektriciteitskosten komt omdat duurzame energie in deze regio’s een overproductie van dertig procent hebben.

Die goedkope energie heeft ook een keerzijde: er is een wildgroei aan illegale miners, zij werken zonder vergunning of officiële goedkeuring van de lokale overheid. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar illegale mine activiteiten in de regio.

Leave a Reply