Bitcoinblog

Bitcoin Max: Rijk worden met slechts 0,01 bitcoin!

By 11 maart 2021No Comments

Bitcoin pakt de laatste tijd weer alle headlines, maar de meeste mensen zien nog steeds niet de volle potentie van de digitale munt. Het is de eerste financiële asset in de geschiedenis van de mens met een gemaximeerde supply van 21 miljoen eenheden. Over tien jaar is al 98% van die 21 miljoen bitcoin gemijnd en daarna komen er niet veel nieuwe bitcoin meer bij. Op het moment van schrijven kost een kleine 0,01 bitcoin je nog geen €500, maar in de toekomst zou die hoeveelheid bitcoin weleens heel veel waard kunnen zijn.

Als we het Global Wealth Report 2020 van het Zwitserse Credit Suisse moeten geloven zijn er op dit moment wereldwijd ongeveer 51,9 miljoen miljonairs. Samen bezitten deze rijkaards ongeveer 43% van al het vermogen op onze aardbol. Binnen deze groep geluksvogels zijn er nog eens 175 duizend mensen met een vermogen van meer dan $50 miljoen, 55 duizend met een vermogen van meer dan $100 miljoen en 4 duizend rijke stinkers met een vermogen van meer dan $500 miljoen. Maar wat heeft dat met bitcoin te maken? Dat ga ik je nu vertellen!

20,6 miljoen bitcoin in omloop in jaar 2031

Over tien jaar zijn 98% van alle bitcoin gedolven en komen er bijna geen nieuwe meer bij. Van al die bitcoin zijn er ongeveer 1,9 miljoen die al tien jaar niet meer zijn bewogen. De kans is groot dat veel van die bitcoin nooit meer aangeraakt worden en verloren zijn gegaan. Dat zou betekenen dat er nog maar 0,37 bitcoin per miljonair over is, mits alle bitcoin eerlijk verdeeld zouden worden over alle miljonairs. Wat wij als bitcoiners natuurlijk nooit laten gebeuren, want wij zijn als niet-miljonairs natuurlijk keihard aan het stacken.

Maar de vooruitzichten worden nog beter! Als we alle bitcoin die in de afgelopen 5 jaar niet zijn bewogen ook als verloren beschouwen, dan blijven er voor iedereen nog maar 14,57 miljoen bitcoin over. Waarschijnlijk zijn niet al deze bitcoin verloren, maar voor deze berekening gaan we daar even vanuit. Dat zou betekenen dat iedere miljonair nog maar aanspraak kan maken op slechts 0,28 bitcoin. Dat is helemaal niet zoveel en zeker niet onbereikbaar voor de gemiddelde bitcoiner.

Het toekomstige gevecht om kleine hoeveelheden bitcoin

Je bent natuurlijk bij deze column uitgekomen vanwege de bijzondere titel: rijk worden met slechts 0,01 bitcoin. Hoe ik daartoe gekomen ben ga ik nu uitleggen! Bovenop de 51,9 miljoen miljonairs die de aarde rijk is, zijn er namelijk nog eens 590 miljoen mensen met een vermogen van meer dan $100.000. Al deze geluksvogels moeten we natuurlijk ook meenemen in onze berekeningen, want de kans is groot dat veel van deze mensen nu of in de toekomst zullen meestrijden om zoveel mogelijk bitcoin.

rijk_worden_met_slechts_0,01_bitcoin_verdeling_vermogenAfbeelding 1: vermogensverdeling op de wereld

Als we ervan uitgaan dat de vermogensverdeling op aarde de komende jaren ongeveer hetzelfde blijft als in de bovenstaande afbeelding van Credit Suisse, dan zou dat betekenen dat alle miljonairs ongeveer 6,32 miljoen bitcoin gaan verzamelen. Met 51,9 miljoen miljonairs komen we dan uit op de schamele hoeveelheid van 0,12 bitcoin per miljonair. En die koop je vandaag de dag nog voor ongeveer €500. Best een koopje toch?

De overige 590 miljoen individuen met een vermogen van minimaal $100.000 verzamelen dan samen 5,9 miljoen bitcoin. Wat neerkomt op ongeveer 0,01 bitcoin per persoon. Wat ineens wel heel bereikbaar begint te klinken! Wat ik hier vooral mee wil laten zien is dat we nog enorm vroeg zijn wat bitcoin betreft en dat dit in mijn ogen de kans is van deze generatie om een mooi vermogen op te bouwen. De grote institutionele beleggers en rijke individuen beginnen bitcoin net een beetje op de radar te krijgen en het echt geweld moet nog losbarsten.

Persoonlijk verwacht ik dat het niet lang duurt voordat we een bitcoin van boven de $100.000 zien. Mocht bitcoin écht slagen, dan kan je vandaag al met een kleine investering enorme toekomstige vermogens veiligstellen. Best een prima deal lijkt me!

Leave a Reply