blogExchanges

Bitcoin leenbedrijf BlockFi haalt 350 miljoen dollar op in financieringsronde

By 14 maart 2021No Comments

Bitcoin-leenbedrijf BlockFi kondigde deze week aan dat zij met succes de Serie D financieringsronde hebben doorlopen. Het Amerikaanse bedrijf haalde in totaal 350 miljoen dollar (293 miljoen euro) op. De investeringsronde werd geleid door bekende namen zoals Pomp Investments en Bain Capital Ventures.

Brug slaan tussen oud en nieuw

Het doel van financieringsbedrijf BlockFi is om het ecosysteem van digitale activa te bevorderen. Dit willen ze doen door een brug te slaan tussen cryptocurrency’s en de meer traditionele vermogensdiensten. Zij worden in hun streven gesterkt door andere vermogensbeheerders als ParaFi Capital, Hudson River Trading, Morgan Creek Digital, Castle Island Ventures en Jump Capital. Tijdens drie eerdere investeringsrondes haalde BlockFi 100 miljoen dollar op.

De CEO van Zac Prince was uiteraard zeer gelukkig met het nieuws. Via de media liet hij weten dat zijn idee zeker een hoger doel dient en dat men niet meer om het belang van cryptovaluta heen kan.

Hij geeft aan dat BlockFi in slechts een kleine zes maanden de investeringsrondes tot Serie C heeft voltooid. De snelheid wordt toegeschreven aan de centrale rol van Bitcoin en andere activa in het portfolio van hun beleggers en op financiële markten in het algemeen.

De digitale activa van het klantenbestand van BlockFi is sinds eind 2020 meer dan verdubbeld. Volgens Zac Prince werken digitale munten democratiserend binnen de financiële sector. Het investeren in crypto is bovendien een perfecte manier voor consumenten en bedrijven om zich in te dekken tegen de snel stijgende inflatie.

Het verdienmodel van BlockFi

BlockFi biedt haar gebruikers de optie om digitale munten te kopen en te verkopen om er rendement op te halen. Verder kun je via BlockFi leningen afsluiten in US Dollars die worden gedekt door digitale activa. Maar de meeste consumenten gebruiken BlockFi om hun cryptocurrency bij op te slaan, en. er rente over te verdienen. De financiering in de D Serie versnelt de expansie van BlockFi naar nieuwe markten.

Het Amerikaanse financiële bedrijf kon door de investering ook hun productenaanbod uitbreiden. Denk hierbij aan producten zoals de BlockFi Bitcoin Trust, een OTC Trading Desk en een Bitcoin rewards creditcard. Dat er toekomst zit in digitale activa blijkt ook uit het vermogen en de verdiensten van BlockFi. Het bedrijf heeft meer dan 50 miljoen USD aan maandelijkse inkomsten en kent inmiddels een waardering van 3 miljard dollar.

Leave a Reply