Bitcoinblog

Bitcoin lawine! Stap opzij!

By 4 september 2020No Comments

De members van Crypto Insiders kregen al een heads up op voor deze inkomende lawine. Dit was de reden dat ik steeds vrij conservatief de markt benader. Uiteraard pak ik setups maar ik zet de stop-loss er vrij kort op; dit maakt dat je je risico zoveel mogelijk beperkt.

Waar velen op dit moment denken dat ze kalm de dip van de reguliere markt kunnen kopen, zie ik een ander beeld.

– Advertentie –

bitcoin_lawine_stap_opzij_afbeelding1Afbeelding 1: grafiek van de SPXU

Hierboven zie je hoe ongelooflijk veel interesse er is van het “slimme geld” in shorts op de S&P500. Hiermee ingespeeld op de daling van de markt. Of dit nu als hefboom gebruikt wordt of simpelweg geld verdienen op de weg omlaag, het zegt mij veel. De grote jongens verwachten een apocalyptische gebeurtenis en wel een totale marktcrash in mijn optiek. Overigens verwacht ik nog wel een laatste beweging omhoog in de komende weken voor de reguliere markt. Daarna zou het wel eens gedaan kunnen zijn voor de komende jaren.

Bitcoin dan?

Hoe zit het met de bitcoin koers? Laten we snel gaan kijken naar de supportzones en wat we kunnen verwachten.

bitcoin_lawine_stap_opzij_afbeelding2Afbeelding 2: wekelijkse bitcoin grafiek op cryptocurrency exchange Coinbase

Op de wekelijkse chart zijn we op dit moment dat we zijn aanbeland in de zone van $10.200. Dit geeft op deze vrijdagochtend al een eerste bounce. De zone hieronder is een mooie. Op de medium Bollinger band rond de $9.800-9.600 kunnen we echt wat bullish signalen gaan maken.

Indien we door die zone zakken ligt er nog een kleine rem rond de $9.250 voordat we bij de volgende grotere support komen van $8.800-8.600. Zover is het nog niet maar deze retrace kan wel een week of wat duren.

Ethereum (ETH)

Ja de gedoodverfde nummer twee krijgt ook rake klappen. Sushi, pasta, noodle en pizza zijn enkele namen die je enkel op lijsten van de lokale afhaalbedrijven zou verwachten. Echter zijn dit enkele namen die de mensen die farmen (DeFi) bekend zullen voorkomen. Deze zijn door de bank genomen de afgelopen 24 uur tussen de 75% en 98% gedaald. Hotdog stond zelfs op 100%, hoe dit mogelijk is vraag ik mij af, maar dat terzijde. Het geeft wel aan dat de gehele hype rondom DeFi een beste scheur heeft opgelopen.

De koers van ethereum (ETH) zou een mooie support kunnen vinden rond de $350. Zoals hieronder te zien komen we dan rond de top van juni 2019 uit. Hiernaast tikken we daarmee de medium Bollinger band aan.

bitcoin_lawine_stap_opzij_afbeelding3Afbeelding 3: 3-dagelijkse ethereum grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase

Indien de gehele markt dieper wegzakt kan ethereum in een vacuüm terecht komt richting de support van $290, wat een behoorlijke zwarte piste zou zijn. Zelfs die geel/goude lijn, de 200 moving average (MA) die richting de $220 kruipt, komt dan in beeld. Onder de eerstgenoemde zone zou de markt al in de problemen kunnen geraken.

Wil jij nou als eerste op de hoogte zijn van veranderingen in de markt en zag je dit totaal niet aankomen? Meld je dan snel aan en word member. De eerste 30 dagen zijn gratis!

– Advertentie –

Leave a Reply