Bitcoinblog

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

By 2 oktober 2020No Comments

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en de FBI. Het handelsplatform wordt beticht van het niet adequaat voeren van een KYC-beleid (Know Your Customer). Daarbij komt dat het platform ogenschijnlijk weinig tegen witwassen onderneemt. Dit heeft ertoe geleid dat Samuel Reed is opgepakt. De mede-oprichter van BitMEX hangt een gevangenisstraf van 5 jaar boven het hoofd. Hieronder volgt een opsomming van overige straffen die Reed en mogelijk ook de andere oprichters opgelegd krijgen.

Teruggave van onrechtmatig verkregen winsten, civielrechtelijke geldboetes, restitutie ten behoeve van klanten, permanente registratie en handelsverboden en een permanent bevel tegen toekomstige schendingen van de Commodity Exchange Act (CEA).

De CFTC geeft aan niet te kunnen toestaan dat slechte actoren die de wet overtreden, voordeel behalen ten opzichte van cryptocurrency exchanges die het juiste doen door onze regels na te leven. Oftewel ze spelen niet volgens de regels, aldus de CFTC en de FBI.

– Advertentie –

Als klap op de vuurpijl werd ik vanmorgen wakker met het nieuws dat president Trump besmet is met het coronavirus. Dit zorgde direct voor een kleine verkoopgolf op de reguliere markten. Als ik even aan het filosoferen sla kan dit verstrekkende gevolgen hebben en uiteraard niet alleen voor de debatten die gepland staan voor de Amerikaanse verkiezingen. Vooral ook het feit dat Trump een paar dagen geleden anderhalf uur tegen zijn concurrent Biden heeft staan spetteren. Als beiden, grootste kanshebbers voor de overwinning, besmet zouden raken dan kan de markt in de problemen komen door de heersende onzekerheid.

Bitcoin in het nauw

Bitcoin heeft dit alles in elk geval weinig goeds gedaan en is door de support van $10.600 gezakt.

bitcoin_koers_moet_flink_door_bulls_worden_verdedigd_grafiek_coinbaseAfbeelding 1: 3-dagelijkse grafiek van de bitcoin koers op cryptocurrency exchange Coinbase

Hierboven is te zien dat de support die rond de $10.650 lag, nu rood van kleur is geworden. Deze zone zal nu mogelijk als weerstand dienen. Waar ik vorige week in onze omgeving voor members al aangaf dat de bitcoin koers boven de $11.400 moest breken om de bullish structuur te behouden, zijn er wat problemen bijgekomen. Na een goede start van de week zakte donderdagmiddag de koers weg en deze dreigt nu dieper weg te zakken.

Op de echt lagere tijdframes zijn wat bullish signalen te bekennen, maar laat ik deze nu even schieten. De hogere tijdframes kunnen roet in het eten gooien op elk gewenst moment. Dan ga je er voor +2% in en voor je het weet kijk je tegen -10% aan. Voor de bulls is het van cruciaal belang dat de support van $10.200 met hand en tand wordt verdedigd. Hieronder kan het zeer naar worden en komt de groene zone van $9.200 binnen handbereik.

Weerstand gaan we tegenkomen rond de $10.650 en in het dikke pak die start rond de $10.900 en tot aan de $11.400 loopt. Het gaan volatiele weken/maanden worden waarbij het slim is niet blind één kant op te denken. Hou een plan gereed!

– Advertentie –

Leave a Reply