Bitcoinblog

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

By 30 oktober 2020No Comments

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de omgeving voor members al aangaf zijn er een aantal vragen die belangrijk zijn. Tot waar gaan we een retrace krijgen? Krijgen we meer volume en breken we binnen twee weken door de $14.000?

Uiteraard ga ik jullie proberen mee te nemen in de huidige situatie. Op dit moment zien de hogere tijdframes er goed uit. De 3-dagelijkse grafiek is wel overkocht (overbought) dus dat we niet direct door de $14.000 breken is geen verrassing.

– Advertentie –

bitcoin_koers_twijfelen_is_niet_toegestaan_grafiek_bitcoin_afbeelding_1Afbeelding 1: dagelijkse grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase

Zoals hierboven te zien is hebben we een dubbele top neergezet ten opzichte van 26 juni 2019. Mochten we daar doorheen breken, dus over de $14.000 – en het volume barst los, dan kunnen we vuurwerk zien. Dan zijn er nog maar wat kleine haltes tot aan de vorige top van $20.000. Als we de komende dagen niet te ver wegzakken blijft die $14.000 binnen bereik.

Dan komen we gelijk op de volgende vraag: Tot waar krijgen we een retrace?

In de relatief korte historie van bitcoin staat een ding wel boven water. Als bitcoin in zijn flow zit dwingt het iedereen tot FOMO (fear of missing out). Dus tijdens zo’n uitbraak zijn de dips fel en niet te diep. Op dit moment zou de support echt rond de $12.500 moeten liggen. Hierbij komt er twijfel bij mensen en wachten ze op een diepere dip. Als deze niet komt zullen ze aanzienlijk hoger toch inkopen en voilà … de poort naar de $14.000 ligt open.

Tot op heden is het volume nog niet echt lekker. Het is niet dramatisch, maar tot dusver zagen we vooral een impuls rondom het PayPal nieuws en dat was het. Ik denk dat, als we onder de $11.700 terechtkomen, een dip naar $10.000 niet ver weg is. Dit zou voor de langere termijn geen probleem zijn. Echter, het momentum uit deze huidige move is dan wel verdwenen.

Altcoins

Deze jongens hebben het maar wat zwaar! Zoals enkele weken/maanden geleden al gemeld staan deze vooral heel erg AAN of helemaal UIT; er lijkt niet echt een tussenmodus. Een exit rond de aangegeven rode zone (onderstaande afbeelding) zou je nu flink goedkoper laten inkopen.

bitcoin_koers_twijfelen_is_niet_toegestaan_grafiek_cardano_afbeelding_2Afbeelding 2: wekelijkse grafiek van cardano (ADA) op cryptocurrency exchange Binance

Zoals hierboven te zien is heeft de koers van cardano (ADA) een vrije val gemaakt sinds de top van eind juli. Het eindeloos hodlen van altcoins is dan veelal ook een slecht idee. Op dit moment is ADA, en vele andere altcoins, zo’n 60% verloren in het bitcoin-paar. Op korte termijn kan dit iets bijtrekken, maar de bodem lijkt er nog niet te zijn. De gearceerde zone, rond de 550 satoshi, is dan ook een zone die stand moet houden. Anders zouden altcoins weleens een hele nare winter kunnen krijgen.

Dit is hoe dan ook misschien niet te voorkomen op korte termijn. Als bitcoin een enorme smakker omlaag maakt, dan zullen altcoins waarschijnlijk meegezogen worden. Mocht bitcoin werkelijk weten af te rekenen met de $14.000, dan zullen de altcoins ook achtergelaten worden.

Enkel een range voor bitcoin, waarin de koers van bitcoin stabiliseert en een tijd horizontaal gaat handelen, zou altcoins wat lucht kunnen geven. Op dit moment lijkt het dan ook slim om vooral bitcoin goed in de gaten te houden!

Meer van mij zien, lezen en horen?  Meld je dan aan voor een gratis proefperiode van 30 dagen op onze members-omgeving en ontvang koersupdates, educatie, trading signals en meer!

– Advertentie –

Leave a Reply