Bitcoinblog

Bitcoin koers op gevaarlijk kruispunt, breekt een nieuwe fase aan?

By 5 maart 2021No Comments

Waar we het afgelopen week hadden over orders vullen, is dit deels gelukt. Met een low van $43.000 zijn er wel weer wat orders gevuld maar nog niet helemaal waar ik ze graag zou zien. Op dit moment zie je dat het geduld wederom getest wordt. Afgelopen week zagen we de bitcoin koers alweer opveren naar $52.500 om momenteel rond de $47.000 te blijven hangen.

bitcoin_koers_op_een_kruispunt_nieuwe_fase_breekt_aan_grafiekAfbeelding 1: 12-uurs bitcoin grafiek op cryptocurrency exchange Coinbase

Zoals hierboven te zien is lijken we, eens te meer, op een gevaarlijk kruispunt te balanceren, waarbij ik bij het breken van de $49.500 serieus zou overwegen om weer wat te kopen. Hiermee zou een laatste strohalm zijn gepakt en heeft de koers de mogelijkheid om hoger de $50.000 in te klimmen. Hierbij wil ik de koers dus niet onder de $46.000 zien duiken en sluiten op de dagelijkse grafiek.

Op dit moment lijkt de zwaartekracht echter flink te trekken aan de koers. Zodra de recente low van $46.000 opgeeft, lijkt de volgende halte rond de $40.000 te liggen. Dit zou een goede shakeout zijn in de markt. Waar bij veel ‘’laatkomers’’ de stuipen op het lijf zal worden gejaagd. In mijn plan zou de $34.000 als ultieme low dienen voor de komende weken en daar zou ik bijna volledig weer in de markt zitten. Uiteraard zouden er dan ook van de grafiek diverse bullish signalen afgelezen kunnen worden. Óf we zo diep gaan komen zal de tijd ons leren. Gezien de gehele economie durf ik het risico te nemen, anders neem ik genoegen met wat er wel in zit!

Altcoins

Enige altcoins blijven als volleerd goochelaars de ene truc na de andere tevoorschijn toveren. Enjin coin (ENJ) bijvoorbeeld wist afgelopen week in USD-waarde van $0,47 naar $1,60 te springen. Dat zijn toch mooie kansen om goede winsten te pakken. Indien bitcoin de tijdelijke neerwaartse spiraal niet kan doorbreken zullen er ook nieuwe koopmomenten ontstaan voor velen alts. Sommige alts zoals ren (REN) zijn al teruggezakt van $1.84 naar $1.00. Dit zijn toch al mooie eerste instapmomenten.

Zoals de titel al verklapte staat de maand maart voor mij persoonlijk in het teken van een nieuwe fase. Deze fase zal later hopelijk bekend staan als ‘’sale season’’. Na de enorme sprongen in de markt ben ik nu vooral aan het kijken welke projecten interessant zijn om in te kopen voor de komende maanden.

Hierbij heb ik een persoonlijke favorietenlijst die ik met de Insiders veelvuldig bespreek. Zo worden er af en toe leuke suggesties gedaan of verdwijnt er één van de lijst. Discussier jij mee? Word snel insider, kom 30 dagen gratis proberen, en ik spreek je daar!

Leave a Reply