blog

Bitcoin koers: Het leed dat keuzes maken heet

By 12 maart 2021No Comments

Op het oog een week als alle anderen. We worden nog altijd geplaagd door het coronavirus en een terrasje pakken zit er nog steeds niet in. Waar de Nederlanders zich langzaamaan wat gaan roeren, maakt ook bitcoin zich op voor een flinke beweging. De koersen deinen op en neer en af en toe schiet er een altcoin de lucht in. Het pakken van winst af en toe op flinke pieken kan handig uit gaan pakken de komende weken. Op dit moment lijkt het kalm maar hier lijkt snel verandering in komen. Bewuste keuzes lijken gemaakt te moeten worden.

We kunnen er simpelweg niet omheen. De enorme instroom van nieuwkomers wekt de illusie dat deze markt nog heel, heel hele grote sprongen gaat maken. Vooral ben ik benieuwd naar de enorme ontwikkelingen die altcoins nog kunnen doormaken. Als ik terugdenk aan 2017, herinner ik me nog goed, dat het niet op kon. Als we wederom zo’n fase gaan krijgen, vergeet jij dan alsjeblieft niet om rond 23:50 het feest te verlaten voor het te laat is?

bitcoin_koers_het_leed_dat_keuzes_maken_heet_afbeelding1Afbeelding 1: dagelijkse bitcoin grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase

De volgende mooie halte bij het breken van de $60.000 zou weleens dicht tegen de $65.000 aan kunnen liggen. Wat gaan we nog voor vuurwerk dit jaar? Het zal een enorme volatiliteit op gaan leveren en richting eind maart zou er nog een flinke spike kunnen komen in de prijs.

bitcoin_koers_het_leed_dat_keuzes_maken_heet_afbeelding2Afbeelding 2: 4-uurs bitcoin grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase

Te zien is het groene blok support dat een eerste zone zou vormen net boven de $54.000. Een mooie retest zou liggen op de stevige supportzone van de $52.000. Met een laatste zone op de $50.000 zou de bitcoin koers stand moeten houden. Al zou die laatste zone al een enorme rode vlag zijn.

Onder de $50.000 zou er wel eens wat paniek kunnen komen in de markt en een aanzienlijk diepere terugval naar $40.000 is hierbij de eerste zone die ik echt interessant zou vinden om terug te kopen. Kortom maak je keuzes bewust en geniet van de rit!

Leave a Reply