Bitcoinblog

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

By 20 november 2020No Comments

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog veel weerstand boven ons? Ik denk meer wat kleine struikelblokken/verkeersdrempels. Het lijkt een kwestie van tijd dat we de All Time High van december 2017 gaan breken. Vandaag zou weleens belangrijk kunnen zijn voor het breken van de $18.500.

bitcoin_koers_goed_op_weg_all_time_high_voor_het_grijpen_BTC_grafiekAfbeelding 1: 3-dagelijkse grafiek van bitcoin koers op cryptocurrency exchange Coinbase

– Advertentie –

Zoals hierboven te zien is hebben we een bizarre run gehad, zoals we ook zagen in december 2017. Op dit moment lijkt het echter veel fundamenteler te zijn dan de FOMO-run van 2017. De drie laatste hordes kunnen kortstondig zorgen voor oponthoud. De rode lijnen kunnen, samen met de $18.500, zorgen voor een retrace. Ja, de koers is flink overkocht maar dit zagen we gedurende 2017 veelvuldig. Uiteindelijk zal er een flinke retrace komen. Deze parabolische move zal eerst een mooie piek moeten vinden.

Dus, hier moeten we kopen? De prijs komt nooit meer terug? Dat denk ik niet. Hier kopen is strategisch niet fantastisch. Deze laatste run is geweldig, vooral als je erin zit. Mogelijk wil je dan rond deze prijzen en richting de All Time High (ATH) wat winst nemen. Net nu iedereen begint te geloven dat we nooit meer iets gaan zakken ligt daar wat gevaar. De koers kan, na een top te vestigen, prima een paar weken onderuit gaan. In zo’n moment wil je dan wellicht toeslaan.

Dat bitcoin aan het uitgroeien is tot een monsterachtig groot geheel komt denk ik mede door het falen van het reguliere monetaire systeem. Wat willen ze gaan doen? Non-stop geld blijven printen? Waarom geven we dan niet iedereen gewoon een basisinkomen van €2.000? Dan maken we werken vrijblijvend en kruipen we langzaam terug richting oertijd.

Op dit moment wordt mogelijk (zeer waarschijnlijk) de basis gelegd voor een enorme run. Door inflatie kan bitcoin naar hoge pieken klimmen. Zonder FOMO te willen opwekken… uiteindelijke targets van boven de $100.000 PER BITCOIN, zijn in het huidige klimaat absoluut niet uit te sluiten.

Maar mijn altcoins dan?

Ethereum zou hier als eerste mee moeten springen met bitcoin en misschien wel het stokje moeten overnemen.

bitcoin_koers_goed_op_weg_all_time_high_voor_het_grijpen_ETH_grafiekAfbeelding 2: 3-dagelijkse grafiek van ethereum koers op cryptocurrency exchange Coinbase

Boven deze weerstand van $500 zou het weleens vlot kunnen gaan; $600 zou de volgende halte moeten zijn. Daarboven spreken bovenstaande rode lijnen voor zich. Overige altcoins hebben het door de extreme stijging van bitcoin nog altijd erg zwaar en bungelen rond de afgrond.

Op dit moment zien we dus met name een enorme interesse in bitcoin. Als er meer retail beleggers bij gaan komen die liever 10.000 coins van project X hebben dan 1 bitcoin, zou ook dat feest kunnen beginnen. Zoals ik al enkele weken de omgeving voor members roep, all eyes on bitcoin! Maar dat kan in de nabije toekomst weleens gaan veranderen.

– Advertentie –

Leave a Reply