Bitcoinblog

Bitcoin koers breekt door 200 dagen moving average! Place your bets

By 30 juli 2021No Comments

Eens te meer hebben we afgelopen week kunnen zien dat een plan loont! Met een ferme swing op 23 juli brak de bitcoin koers door de 200 dagen moving average (MA) op de 4-uurs grafiek.
place_your_bets_bitcoin_koers_grafiekAfbeelding 1: 4-uurs grafiek van de bitcoin koers op cryptocurrency exchange Coinbase

Dit is hierboven in de groene cirkel goed te zien. Dat breken van die $33.000 was een eerste belangrijke horde voor de bulls. En waar velen zullen hebben zitten kijken en wachten klimt de koers almaar verder door.

Op 25 juli zagen weer een flinke volume boost en hiermee werd er afgerekend met het blok weerstand dat rond de $36.000 lag. Nu zijn we aangekomen rond de weerstand van $40.000. De koers zou uit deze zone weleens een kleine pullback kunnen maken. Een buy zou ideaal zijn rond de $36.500 zoals het er nu uit ziet. Voor die tijd zouden we nog weleens de stops kunnen vegen die net boven de $41.000 liggen.

Ethereum (ETH) doet ook een flinke duit in het zakje. In het kielzog van bitcoin klom deze uit het dal na een dubbele bodem. Met een flinke weerstand rond de $2.500 zou ook hier weleens een korte pullback erg gezond zijn.

place_your_bets_ethereum_koers_grafiekAfbeelding 2: dagelijkse grafiek van de ethereum koers op cryptocurrency exchange Coinbase

Hierboven zien we ook goed dat we flink onderweg zijn. Een ideale buy zou rond de $2.100 kunnen liggen, maar wellicht gaan we deze niet meer zien. De koers kan vreemde moves maken en als we echt bullish zijn wordt er support gevonden op $2.200. $2.700, $3.000 en $3.500 zijn de volgende big numbers voor ETH.

Altcoins maken ook gretig gebruik van het hangen van bitcoin. Power ledger (POWR) is er een waar we het vaker over gehad hebben in de omgeving voor Insiders. Deze zag vandaag een stijging van meer dan 60%. Dat is voor mij direct reden om goed wat winst te pakken. Overige alts zijn gemakkelijk 30-40% van de bodem weggesprongen. Dit is een mooi punt om even wat ruimte te maken voor de eventuele dip!

Leave a Reply