blog

Bitcoin is hersteld van verbod China op crypto mining en nadert all time high

By 30 oktober 2021No Comments

Bitcoin is op alle fronten hersteld van het Chinese verbod op mining. De rekenkracht op het netwerk staat weer op hetzelfde niveau en zelfs de koers heeft oude records behaald.

Helemaal hersteld

In de grafiek hieronder zie je de rekenkracht van alle miners op het bitcoin netwerk. Op 27 juni daalde deze naar 58.461, dankzij het verbod op minen door China. Inmiddels is de rekenkracht weer gestegen en nadert deze het niveau van mei. Ofwel net voordat China bitcoin mining de das om deed.

Bron: Blockchain.com

Diaspora van Chinese miners

Destijds stonden meer dan de helft van alle miningmachines in China. Niet gek, want het klimaat is op sommige plekken in China heel gunstig, maar bovenal, door de aanwezigheid van hydrodammen is de energie spotgoedkoop.

Sinds het Chinese verbod zijn veel van de grote mining bedrijven verhuisd naar andere landen. Er zijn veel mining bedrijven neergestreken in de Verenigde Staten. En nu, vijf maanden na het verbod, laat bitcoin nog maar eens zien hoe veerkrachtig het netwerk en de community is.

Bitcoin wordt weer moeilijker

Niet alleen de rekenkracht is hersteld, ook de moeilijkheidsgraad kruipt weer richting een belangrijk punt. De verwachting is dat deze volgende week met 6% toeneemt, waarmee het binnen 4 biljoen van zijn 25 biljoen recordhoogte komt.

Dit is de achtste opeenvolgende keer dat de moeilijkheidsgraad naar boven wordt bijgesteld. Dat gebeurt niet heel vaak, de laatste keer dat dit gebeurde was in 2018.

Hieronder zie je de zeven vorige stijgingen, de volgende stijging wordt maandag verwacht.

Bron: https://btc.com/stats/diff

Richting all time high

Charles Edwards, oprichter van investeringsmaatschappij Capriole zegt hierover:

‘De hash-snelheid is slechts zes andere dagen in de geschiedenis hoger geweest dan vandaag.’

‘We gaan richting nieuwe all time highs op het gebied van netwerkbeveiliging. Dat is ongelofelijk.’

Vervolgens noemt hij bitcoin hydra, een verwijzing naar de meerkoppige slang waarvan je maar beter niet de kop kan afsnijden.

Leave a Reply