blog

‘Bitcoin is een beveiliging tegen Elon Musk die goud gaat minen’

By 14 augustus 2020No Comments

De Winklevoss tweeling vindt bitcoin een betere investering dan goud, omdat het aanbod van goud volgens hen in de toekomst flink zal toenemen. De tweeling gelooft namelijk dat Elon Musk gaat beginnen met het edelmetalen in asteroïden. Dat vertellen zij in een interview met Dave Portnoy, die de tweeling vorige week uitnodigde voor een interview.

Goud heeft geen vaste voorraad

In een interview met Portnoy beweerde de tweeling dat goud geen vaste voorraad heeft, in tegenstelling tot bitcoin:

“Er zweven miljarden dollars goud in asteroïden rond deze planeet, en Elon [Musk] gaat daarheen om goud te ontginnen. Daarom is goud een probleem, want de voorraad is niet vast zoals bij Bitcoin.”

Portnoy vroeg daarna: “Is dat een echt statement?”, waarop de tweeling antwoordde: “Ja.”

Cameron en Tyler Winklevoss gingen daarop verder: “Goud is voor boomers, en Bitcoin is de enige vaste activa in dit universum.

Grondstoffen delven in de ruimte

Het klinkt vergezocht, maar er bestaan al projecten die het delven van grondstoffen in de ruimte onderzoeken. Planetary Resources heeft bijvoorbeeld al 50,3 miljoen dollar opgehaald. Dit bedrijf onderzoekt de technologie die nodig is voor het minen van asteroïden, en is in 2018 overgenomen door blockchainbedrijf Consensys.

In mei 2018 schreef CNBC dat materialen die in de gordel van asteroïden tussen Mars en Jupiter liggen, “een rijkdom bezitten die overeenkomt met ongeveer 100 miljard dollar voor elk individu op aarde”. Alles behalve schaars dus.

Maar is het wel realistisch?

De reacties van de cryptowereld op de uitspraken van de gebroeders Winklevoss zijn gemengd, maar de meesten zijn sceptisch. Econoom en trader Alex Krüger is bijvoorbeeld niet overtuigd: “Ik kan me geen slechtere bitcoin pitch voorstellen.”

Nic Carter reageert simpelweg met: “Klinkt logisch.” Maar het is niet duidelijk of hij sarcastisch is of niet.

Wat vind jij van de uitspraken van Tyler en Cameron Winklevoss?

Leave a Reply