Bitcoinblog

Bitcoin heeft de bodem bereikt, toch? Dit ligt mogelijk in het verschiet

By 23 juli 2021No Comments

Vrijdagmiddag; weer een week voorbij. Als je enkel naar de prijs van één bitcoin kijkt zou je zeggen dikke prima! Maar de Insiders op Discord weten, de afgelopen week heeft wel voor een kleine verrassing gezorgd met die uitglijder onder de $30.000. Om vervolgens op te veren naar de huidige koers van $32.400, hiermee netjes boven de $31.500 support.

Die $31.000 zou idealiter standhouden dit komende weekend om volgende week een poging te doen om bij de $35.000 in de buurt te komen. De weerstand van $33.000 is een kleine blokkade onderweg. Indien we echt op wat volume over die $35.000 komen, dan zouden we deze trend kunnen vervolgen richting de $42.000-$45.000-zone.

bitcoin_heeft_de_bodem_bereikt_toch_dit_ligt_mogelijk_in_het_verschiet_grafiekAfbeelding 1: Dagelijkse grafiek van de bitcoin koers op cryptocurrency exchange Coinbase

Zoals hierboven goed te zien is hangen we op dit moment nog ‘’gewoon’’ tegen de medium Bollinger bands aan. Hiermee zitten we zeer duidelijk nog in de downtrend. Boven de $35.000 zouden we pas echt verder omhoog kunnen kijken, maar de tekenen zijn er absoluut.

De low is in

Het dieptepunt is bereikt; althans, zóu bereikt moeten zijn voor de bulls. Indien we vanuit deze zone weer onderuit zouden gaan en de support van $30.000 breken lijkt het game over. Dan zou de liquiditeit een vacuum kunnen zien in één candle richting de $25.000-zone. Fundamenteel gezien lijkt dat op dit moment erg diep. Waarom zouden we de mensen die nu al aan de zijlijn staan de kans bieden daar te kopen?

Ik denk dat we de komende 14 dagen een goed beeld gaan krijgen van het verdere verloop richting het najaar. Weten we een goede impuls op te pakken, dan kunnen we nog weleens een fink groene zomer krijgen. Geld is er in elk geval genoeg in omloop!

Leave a Reply