blog

Bitcoin en crypto op school, nieuwe burgemeester New York maakt zich hard voor veranderingen

By 8 november 2021No Comments

Scholen zouden lessen moeten bieden over blockchain en cryptocurrency, aldus Eric Adams, de nieuwe burgemeester van New York. Hij staat bekend om zijn pro-cryptocurrency houding.

Een nieuw betaalmiddel

Gisteren werd Adams geïnterviewd op CNN, hij was te gast bij het programma State of the Union. Hij noemde cryptocurrency een nieuwe manier om te betalen voor goederen en diensten over de hele wereld. Adams wil dat lokale scholen studenten uitrusten met deze nieuwe manier van denken door les te geven over blockchain en digitale activa.

‘We moeten onze scholen openen om de technologie te onderwijzen, om deze nieuwe manier van denken te onderwijzen.’

Jonge kiezers kennen bitcoin niet

Adams merkte ook op dat zijn jonge kiezers verrassend weinig bekend zijn met crypto. De 61-jarige democraat: ‘Toen ik het had over blockchain en bitcoins, stopten jonge mensen op straat en vroegen me: Wat is dat?’

Hij gaf ook aan plannen te hebben om bedrijven uit New York aan te moedigen bitcoin en andere cryptocurrency’s als betaalmiddel te accepteren, en zei dat hij voorzichtig zou handelen om dit goed te doen. De gekozen burgemeester voegde eraan toe dat New York een ‘centrum van innovatie moet blijven, wat die innovatie ook is.’

Sprake van belangenverstrengeling?

De opmerkingen van Adams zijn op sociale media met gemengde reacties ontvangen van de crypto-gemeenschap.

Jason Furman, professor op Harvard University heeft vraagtekens bij het pro-crypto beleid van Adams. Adams heeft namelijk besloten dat zijn eerste drie salarissen in bitcoin uitbetaald moeten worden, maar nu hij bitcoin als betaalmiddel wil in New York, noemt Furman dit belangenverstrengeling.

Eigen cryptocurrency

Afgelopen week zei de nieuwe burgemeester van New York dat hij zijn eerste drie salarissen in bitcoin wil ontvangen. Dit was een reactie op de burgemeester van Miami, die zijn volgende salaris uitbetaald wil krijgen in bitcoin.

Adams zei woensdag tijdens een interview met Bloomberg Radio dat hij van plan is om een lokale cryptocurrency voor New York te onderzoeken, vergelijkbaar met MiamiCoin.

Leave a Reply