blog

Bitcoin daalt met 7,5% naar 38.000 euro, El Salvador ruikt unieke kans en koopt dip

By 20 september 2021No Comments

Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 7,5 procent gedaald en wordt op het moment van schrijven verhandeld voor 38 duizend euro. Het aloude adagio luidt dat slimme traders de dip kopen en kennelijk kunnen we landen hier nu ook onder scharen: El Salvador kocht zojuist 150 bitcoins.

President geeft presidentieel advies

President Nayib Bukele kondigde de aankoop van deze 150 bitcoins aan op twitter, en betaalde voor deze coins ongeveer 5,7 miljoen euro. Bukele deelde ook “presidentieel advies” op Twitter en spoorde volgers aan om de dip te kopen. In elke andere business zouden regelgevers dit scharen onder marktmanipulatie of zelfs financieel advies. Maar dit is bitcoin en dit zijn de woorden van een president. Dus… ja.

700 bitcoin voorsprong

In totaal heeft El Salvador nu 700 bitcoins. Dat zijn 700 bitcoins meer dan alle andere landen bij elkaar opgeteld, in beslag genomen BTC niet meegerekend. Als door game theory meerdere landen volgen, dan heeft het kleine landje een mooie voorsprong op de rest genomen. Toen hij het nieuws vandaag aankondigde, voegde president Bukele eraan toe: “ze kunnen je nooit verslaan als je de dips koopt”, en dat dit “presidentieel advies” was.

El Salvador is natuurlijk het allereerste land ter wereld die van bitcoin een wettig betaalmiddel heeft gemaakt. Dat inregelen ging redelijk snel, maar had wel wat voeten in de aarde. Zo waren er verhalen van demonstraties en een niet goed functionerende app. Dit zijn verhalen uit derde hand, dus moeilijk om deze op waarde te schatten.

Sinds 7 september is bitcoin een legaal betaalmiddel in El Salvador, en een dag daarvoor kocht het land voor het eerst BTC. Dit ging toen om 200 bitcoins. Jij kan aan deze pot bijdragen, want voor 3 bitcoin kun je als buitenlander staatsburger worden van El Salvador. Bovendien suggereerde Bukele’s juridisch adviseur, Javier Argueta, dat buitenlandse investeerders geen belasting hoeven te betalen over winsten die behaald worden met bitcoin.

Leave a Reply