Bitcoinblog

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: De 200 dagen Moving Average (MA)

By 20 januari 2020No Comments

En nu doorpakken, zo begon en eindigde ik de column van afgelopen week, en doorpakken is wat de bulls hebben gedaan waarbij zelfs het niveau van $9.000 sneuvelde en een wekelijks hoogtepunt van $9.195 werd bereikt. Niet lang daarna bleek dat dit toch echt te hoog was gegrepen en moesten de optimisten weer wat terrein teruggeven. De koers van bitcoin zakte weer terug de regio van de $8.000 in en noteerde kort een low van $8.465 op cryptocurrency exchange Coinbase. Ik zag her en der wat paniek ontstaan, maar de koers veerde toch weer lichtjes op tot boven de $8.600. Op dit moment begeeft de koers zich op $8.645 en zien we tevens een lange wick op de dagelijkse grafiek. “Was dit een bull trap?” hoor ik hier en daar. Ik denk persoonlijk van niet en om daar grip op te houden wil ik vandaag wat belangrijke Moving Averages (MA’s) met jullie bespreken. 

In afbeelding 1 heb ik de dagelijkse grafiek van bitcoin op Coinbase weergegeven met daarop dezelfde support- en weerstandslijnen als afgelopen week, maar ik heb hier tevens drie belangrijke MA’s aan toegevoegd.

wekelijkse_bitcoin_BTC_koers_analyse_david_van_ineveld_de_200_dagen_moving_average_MA_grafiek1Afbeelding 1: dagelijkse grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase 

Allereerst is het uiteraard mooi om te zien hoe de support- en weerstandslijnen op een vrij betrouwbare manier de actie in de markt weergeven. Zo is bijvoorbeeld te zien hoe de $8.500 initieel een weerstand vormde en in de dagen daarop keer op keer als support fungeerde. Dit is niet alleen goed voor het bevestigen van support op dit niveau maar laat tevens ook zien hoe de markt zich steeds ‘professioneler’ gaat gedragen.  

Maar goed, terug naar de MA’s. Op de dagelijkse grafiek zie ik voornamelijk drie belangrijke MA’s: de 9-, 50- en 200- dagen. De 9 dagen is uiteraard de meest korte MA en vormt bij een sterke move zoals in de afgelopen weken een goede richting voor de trend. Op dit moment is het ook een goed supportniveau gebleken. Voor de 9 dagen MA is echter wel veel momentum nodig en dat was de afgelopen weken uiteraard volop aanwezig.Wil je meer van David lezen, horen en zien? Surf dan naar members.crypto-insiders.nl voor onze meest waardevolle content. Denk aan koersupdates, trading signals, educatieve video’s, geschreven uitleg, Ask Me Anything-sessies en meer! Maak nu een lidmaatschap aan en probeer de eerste 30 dagen gratis! Bekijk hieronder een voorproefje:De volgende belangrijke MA is de 50 dagen MA. De 50 dagen MA is voor bitcoin altijd een belangrijke MA geweest. Tijdens de laatste run naar boven de $14.000 was dit voor mij een van de belangrijkere MA’s en op dit moment zien we ook weer de waarde van deze krachtige MA. Op 6 januari brak de koers van bitcoin namelijk de sterke weerstand van de 50 dagen MA en dit ging gelijk gepaard met een hoop volume en een sterke rally naar boven. Dit is geen toeval. De 50 dagen MA is op dit moment ook weer upward sloping en bevestigt nog maar eens dat de middellange trend bullish is. Mocht de koers verder terugvallen dan zou de 50 dagen MA een heel belangrijke supportzone zijn voor mij. 

De 200 dagen MA is de moeder van alle MA’s en vormt op dit moment de grootste weerstand voor het verdere vervolg van de rally. De 200 dagen MA begeeft zich op dit moment rondom de $9.000 en is nog licht downward sloping. De 200 dagen MA is de weerstand en MA waar het mij de komende tijd om gaat. Deze zware en belangrijke MA is als een ware veldslag tussen bulls en bears en degene die de strijd wint zal de komende tijd de leiding hebben. Als de koers de 200 dagen MA breekt dan zijn alle belangrijke MA’s gebroken en dan is het vervolgens echt een kwestie van achterover leunen en genieten van de rit naar boven!

wekelijkse_bitcoin_BTC_koers_analyse_david_van_ineveld_de_200_dagen_moving_average_MA_grafiek2Afbeelding 2: wekelijkse grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase

Op de wekelijkse grafiek zie ik als belangrijke MA de 21 weken MA. Deze is afgelopen week ook gebroken (en fungeerde de week daarvoor nog als weerstand). Indien de $8.500 de komende week niet houdt als support dan is de 21 weken MA het eerste waar ik naar kijk. 

Het is duidelijk dat bijna alle belangrijke MA’s bullish zijn uitgebroken. Bijna… want de enige MA die we nog missen is de 200 dagen MA. Dit is waar het gevecht de komende week/weken zal plaatsvinden, dit is het niveau waar het om gaat. De bulls hebben de afgelopen dagen wat terrein moeten teruggeven en de lange wick op de wekelijkse grafiek laat zien dat er flink wat weerstand is rondom de $9.000m maar dat is ook niet gek want de 200 dagen MA breek je niet zomaar! Dat maakt hem ook zo waardevol, want als de koers van bitcoin het wel lukt om dit belangrijke niveau te breken dan zegt dit wat! Ik denk daarom ook niet dat de huidige terugval van de koers een bull trap is, maar dat we te maken hebben met een hele sterke weerstand. Persoonlijk zou ik niet posities openen net voor deze weerstand (doe dat maar als de 200 dagen MA is gebroken!). Nu is het belangrijk dat de koers van bitcoin niet te ver terug zakt en daarvoor zijn mijn ogen gericht op het support van $8.500, de 21 weken MA en eventueel de $8.250, maar persoonlijk hoop ik niet dat we zo laag gaan en tot op heden lijkt de $8.500 het goed te doen. Het momentum is goed en het zou mooi zijn als de markt dit weet te behouden. Een break door de 200 dagen MA zou een feestje waard zijn. Het zijn heerlijk spannende tijden. Tot volgende week!

Wil jij nou koersupdates, trading signals en uitleg ontvangen én meediscussiëren? Meld je dan gratis en vrijblijvend aan voor onze members-omgeving en probeer onze exclusieve content 30 dagen gratis.


Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!

abonneren_youtube

Met Michiel en ons meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!

telegram180

Leave a Reply