Bitcoinblog

Bitcoin breekt eindelijk los van de aandelenmarkt?

By 29 juli 2020No Comments

Waar de koers van bitcoin afgelopen week van $9.200 naar dik over de $11.000 sprong lijkt die consolidatieperiode gebroken. Terwijl juist de afgelopen week flink wat grote aandelen zijn gaan corrigeren. Bijvoorbeeld Apple (AAPL) zag al een daling van $400 naar $356 en Tesla (TSLA) kwam van $1.800 naar $1.350 terug.

Heeft bitcoin de directe banden met de reguliere aandelenmarkt dan gebroken? Ik denk het momenteel van niet. Momenteel is er (nog) geen sprake van een marktcrash in de reguliere markt, maar slechts een kleine correctie.

– Advertentie –

bitcoin_BTC_koers_breekt_eindelijk-los_van_de_aandelenmarkt_afbeelding1_apple_bitcoinAfbeelding 1: drie dagelijkse grafiek van Apple (AAPL) en bitcoin (BTC)

Hierboven zie je goed het verschil. In de gele zone, wisten veel tech-aandelen goed door te stijgen. Bitcoin is in die gele zone eigenlijk vooral zijwaarts gegaan. Precies op het moment dat de regulieren markten topten, aangegeven met de groene zone, wist bitcoin uit te breken.

Voor nu lijkt de uitbraak van bitcoin een feit en hebben we te maken met de zones op onderstaande afbeelding.

bitcoin_BTC_koers_breekt_eindelijk-los_van_de_aandelenmarkt_afbeelding2_bitcoin_cryptocurrency_exchange_coinbaseAfbeelding 2: drie dagelijkse grafiek van bitcoin (BTC) op cryptocurrency exchange Coinbase

Waar de ideale support zou liggen op $10.800 zou een terugval naar $10.500 ook nog geen probleem zijn. Aan de bovenzijde hebben we nu weerstand op $11.300 liggen. Zodra we daarboven zouden komen zijn mijn ogen gericht op $12.200 en de weerstand van $13.800 op dit moment.

Dan nog even terugkomend op de reguliere aandelenmarkt. Waar momenteel veel nieuwe beleggers zich al rijk rekenen schuilt daar ook het gevaar. Door zomaar in te springen is de kans op grote verliezen later dit jaar erg groot. Denk aan de periode van eind 2017 met bitcoin.

bitcoin_BTC_koers_breekt_eindelijk-los_van_de_aandelenmarkt_afbeelding3_maand_grafiek_appleAfbeelding 3: maandelijkse grafiek van Apple (AAPL)

Zoals hierboven te zien is hebben we sinds de vorige recessie van ’08/’09 flinke winsten gezien. Nu die laatste stijging najagen is niet aan te raden. Over de komende twee jaar verwacht ik flinke dalingen en targets die aanzienlijk lager liggen. De reguliere markten worden door de stimuleringsmaatregelen vooralsnog goed overeind gehouden. Trump zal er alles aan gelegen zijn om dit tot de komende verkiezingen in stand te houden. De volgende president blijft waarschijnlijk met de puinhoop achter.

Wil jij nou dagelijks updates ontvangen over de aandelenmarkt of op een verantwoorde manier aan de slag met aandelen? Kijk dan snel op www.aandelenhulp.nl 

Tip: Geef op aandelenhulp.nl aan dat je mij hebt gevonden via Crypto Insiders en ontvang tot wel 10% korting!

– Advertentie –

Leave a Reply