blogExchanges

Bitcoin balans op beurzen op het laagste punt in bijna 2 jaar, wat betekent dit?

By 4 oktober 2020No Comments

Het aantal bitcoin in wallets van cryptobeurzen is op het laagste punt sinds november 2018. Dat blijkt uit data van blockchain analysebureau Glassnode. Maar wat zegt deze data eigenlijk?

Steeds minder bitcoin op beurzen

Op 11 februari dit jaar was het aantal bitcoins op beurzen nog op het hoogste punt ooit, toen hielden beurzen gezamenlijk 2,97 miljoen bitcoins vast. Daarna begon de weg omlaag. Sinds dat moment is het aantal bitcoins op beurzen gedaald met meer dan 13 procent naar 2,57 miljoen bitcoins, het laagste punt in bijna twee jaar.

Investeerders willen liever zelf bitcoin vasthouden

De eerste verklaring is dat bitcoin investeerders liever zelf hun bitcoins vasthouden. Dat kan bijvoorbeeld op een veilige manier met een hardware wallet, een fysiek apparaat waarmee je jouw private keys kan beheren.

De aanname is dat investeerders meer vertrouwen hebben in de toekomst van bitcoin, en dat zij geen heil zien in het constant traden op cryptocurrency beurzen.

Of komt het door DeFi?

Wat ook mee kan helpen is dat steeds meer bitcoins worden vastgezet op de bitcoin blockchain en als token worden uitgebracht op andere blockchains. Volgens data van Dune Analytics zijn er nu 92.583 bitcoins verpakt als ERC-20 token. Dat is een vertienvoudiging van het aantal getokenizede bitcoin in juli.

Op de grafiek hieronder zie je de snelle toename van het aantal bitcoins dat is verpakt als ERC-20 token. Heer en meester is nog altijd wrapped bitcoin (wBTC), waar we eerder dit artikel over hebben geschreven. 

Het aantal bitcoins op de Ren blockchain (renBTC) is daarnaast gestegen van 1.161 renBTC naar 23.200 renBTC in krap drie maanden tijd.

BitMEX zorgde voor verdere uitstroom

De twee redenen in dit artikel zijn aannames, het blijft altijd gissen waarom het aantal bitcoins op beurzen blijft afnemen. Wel zijn er in de afgelopen dagen veel bitcoins teruggetrokken uit de wallet van BitMEX. Volgens Decrypt hebben investeerders in totaal meer dan 22.300 bitcoins van de beurs gehaald, een van de grootste ‘exchange’ runs in de historie van. bitcoin.

Leave a Reply