blog

Bitcoin analyse: uitbraak naar 52.000 dollar erg dichtbij!

By 6 augustus 2021No Comments

De zon schijnt weer voor bitcoin! Na maanden van zijwaartse beweging is de stijgende trend eindelijk hervat. In deze analyse lees je waarom bitcoin snel naar 52.000 dollar (44.000 euro) kan.

Bitcoin staat op uitbreken

Gisteren kregen we al een kort voorproefje: de bitcoin koers schoot naar 41.000 dollar (34.675 euro). Maar eigenlijk was dat een knalerwtje, het echte vuurwerk kunnen we wellicht de komende dagen verwachten.

Op de daggrafiek zie je dat bitcoin wel erg dicht tegen de schuine trendlijn aan schuurt. Deze lijn is al sinds mei belangrijk, en bitcoin zoekt deze lijn nu eindelijk op. Breekt de koers naar boven uit? Dan kan een nieuwe stijgende trend beginnen.

Hieronder zie je dezelfde trendlijn, maar dan op de vieruursgrafiek, bitcoin maakt het nu wel erg spannend. Mogelijk breekt de koers vandaag al uit.

Bullish pennant

Terug naar de daggrafiek, een bullish pennant kan de koers naar 52.000 dollar (44.000 euro) duwen. Die koersformatie zie je op de grafiek hieronder.

Hoe herken je een bullish pennant? De letterlijke vertaling is wimpel, en als je goed kijkt zie je deze vorm er ook in terug:

  1. De linker blauwe lijn is de mast.
  2. Daarna beweegt de koers tussen twee schuine trendlijnen die elkaar opzoeken.
  3. Het koersdoel is vervolgens even groot als de mast. In dit geval betekent dat bitcoin bij een positieve uitbraak naar 52.000 dollar (44.000 euro) kan!

Wat verwachten we van bitcoin?

Bitcoin bevindt zich dus op het randje van uitbreken, het wordt spannend! Maar in de wereld van cryptocurrency is alles mogelijk. Daarom beschrijven we twee scenario‚Äôs: bullish (positief) en bearish (negatief). 

Bullish
Breekt bitcoin uit de trendlijn en door de bullish pennant? In dat geval kan het koersdoel van 52.000 dollar (44.000 euro) gehaald worden, dat is de groene lijn op de grafiek.

Bearish
Daalt bitcoin, dan vinden we de eerste ondersteuning op 38.000 dollar (32.145 euro), de oranje lijn op de grafiek. Vanaf deze prijs stuiterde bitcoin afgelopen woensdag omhoog.

Maar wat als bitcoin door de oranje lijn zakt? Dan kan het wel eens hard gaan. Het volgende grote steunpunt vinden we pas terug op 30.000 dollar (25.375 euro), de onderste blauwe lijn op de grafiek.

Leave a Reply