blog

Bitcoin analyse: paniek op de markt zorgt vandaag voor flinke korting op BTC

By 23 april 2021No Comments

We krijgen weer een stevige correctie te incasseren. Maar voordat we met onze handen in de lucht schreeuwend rondjes gaan rennen (dat kan later altijd nog), kunnen we dit ook zien als een uitgelezen kans ‘to buy the dip’. Dit is geen financieel advies, maar als je al van plan was te kopen dan is dit toch wel een behoorlijke korting die je cadeau krijgt.

In tegenstelling tot veel alt-coins, gaan we er natuurlijk al jaren vanuit dat de waarde van bitcoin op termijn flink zal toenemen, en blijven toenemen. In dat licht is dit een hele fijne korting op je toekomstig fortuin. Maar wanneer is dan het beste moment om in te kopen? Laten we even kijken of we de plekken kunnen vinden waar de markt weer een stijging in zou kunnen zetten.

Dubbele week-steun

We kijken eerst even naar de weekgrafiek (in dollars) hieronder, met voor elke week een kaars. De daling van deze week zou in het extreemste geval gestuit kunnen worden op ongeveer 45.000 dollar (37.339 euro), daar ligt niet alleen een statische ondersteuning op basis van de prijs in het verleden, maar ook een dynamische ondersteuning op de EMA21, de groene lijn. De EMA is een Exponential Moving Average: een gewogen gemiddelde over de laatste kaarsen, 21 in dit geval.

Bron: TradingView

Maar of het ook zover zal komen kunnen we beter even bekijken in een lager tijdvak, de daggrafiek. Deze zie je hieronder en dat geeft een iets beter beeld.

Ook dubbele dag-steun

Op de daggrafiek zien we dat rond 48.200 dollar (39.994 euro) ook een dubbele ondersteuning ligt en daar zijn we nu aangekomen. De ene ondersteuning is een prijs uit het verleden, de andere de EMA100, de oranje lijn.

Bron: TradingView

Verder is de RSI ook belangrijk, dat staat voor Relative Strength Index en geeft tussen 0 en 100 de kracht van de markt aan. Deze staat nu op dagniveau op de 30 en dat is het laagst sinds 12 maart 2020, de coronadip! Het zal misschien nog even onder de 30 dippen, maar het kan niet lang duren voordat het weer omhoog gaat. Ook hier hebben we dan nog de volgende ondersteuning op 45.000 dollar (37.339 euro). Lijkt misschien erg ver, maar is zeker mogelijk. We kijken nog even verder op de 4-uursgrafiek.

Daling nog niet voorbij

Daar zien we dat de daling op dit niveau pas gestuit kan worden op 46.000 dollar (38.169 euro). De uitverkoop is waarschijnlijk nog niet voorbij.

Bron: TradingView

Nog even doorbijten

Waar gaat het de komende dagen naar toe? We geven twee scenario’s, één bearish (negatief) en één bullish (positief).

Bron: Tradingview

Bearish
Zoals te zien in de daggrafiek hierboven hangen we nu rond de 48.200 dollar (39.994 euro), de oranje lijn. Als dit niet houdt, dan zakken we nog verder weg naar de 45.000 dollar (37.339 euro), de bovenste rode lijn. Dit kan nog doorgaan tot de 39.300 dollar (32.609 euro), de onderste rode lijn, waar er weer een redelijke ondersteuning kan komen van een oude prijs (niet in de grafiek) en de EMA200.

Bullish
Mocht het tij keren, dan klimmen we snel weer op naar de 55.900 dollar (46.383 euro), de groene lijn en dan is deze tijdelijke uitverkoop weer voorbij en kunnen we weer doorbouwen, zoals we dit jaar begonnen waren.

Leave a Reply