blog

Bitcoin analyse: minder holders op korte termijn

By 21 januari 2022No Comments

The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt speciaal voor de BTC Direct leden een uitgebreide kijk op de koers van bitcoin. Dit doet hij door blockchaindata te analyseren en door te kijken naar de bitcoin cycli.

Dit artikel is geschreven op donderdag 20 januari, voor de dip van vandaag.

“Net zoals vorige week, zitten we nog steeds in dezelfde regionen met de bitcoin koers. Daarom is de situatie ook niet veel veranderd. We gaan dit keer kijken wat er on-chain te zien is met de bitcoin supply. Maar voordat we daarin duiken kijken we eerst nog even waar we ook alweer zitten en pakken we de chart erbij die we de afgelopen weken ook hebben gebruikt”, legt Rational Root uit.

Terugblik

“We zitten nog boven de 40.000 dollar (35.300 euro), een zeer belangrijke support op dit moment. Boven dit level zie je nog de vier andere belangrijke levels die veroverd moeten worden: 21 weekly MA, 200 daily MA en de STH cost basis.” 

Weet je niet wat dit zijn? Bekijk dan onze vorige analyses op de nieuwspagina!

“Deze levels moeten we nog altijd voorbij gaan voordat we kunnen zeggen dat we terug in een bullmarkt zitten. Maar we moeten ook realistisch blijven”, zegt Rational Root. 

“Er zijn ook wel wat signalen die bearish zijn. In dat geval is het positieve nieuws dat, zelfs als de afgelopen all time high van 69.000 dollar de top zou zijn geweest – omdat we geen parabolische move omhoog hebben gehad – het zeer onwaarschijnlijk is dat we een 85% daling (ten opzichte van de top) kunnen verwachten. Dat zagen we namelijk in de bearmarkt van voorgaande cycli.”

In de rest van de analyse beschrijft de Root wat het betekent als het aantal korte termijn holders daalt (investeerders die de afgelopen 150 dagen bitcoin hebben gekocht). Dit doet hij met onderbouwing van drie andere charts.

Verder lezen?

Dat kan gratis op het platform van BTC Direct! Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto. (Zonder addertjes!)

Lees hier!

Leave a Reply