blog

Bitcoin analyse: El Salvador en Microstrategy kopen de dip, is de bodem bereikt?

By 30 november 2021No Comments

Doordat de groene dagen afgewisseld worden met rode dagen toont de de Bitcoin wat zwak. Toch ziet het geheel er niet slecht uit. Waar kunnen we de vruchten plukken en waar zitten de addertjes? Laten we gaan kijken in de grafieken met een prijs in dollar.

Maand-grafiek

Morgen mogen we de maand pas evalueren want dan is de laatste candle officieel afgesloten. Toch hier alvast de grafiek waarbij elke candle staat voor één maand.

De trend is duidelijk stijgend. Deze maand is er een hogere top neergezet en daarna is de prijs iets gedaald. Een nieuw dal lijkt in deze grafiek nog erg ver weg. Een mooie bullish grafiek dus.
Toch zijn er twee schoonheidsfoutjes: de balken onderaan worden steeds korter. Dat geeft aan dat het volume terugloopt. Ondanks dat dit al lang in de grafieken is te zien is er wel recentelijk een nieuwe all-time high behaald. Toch kan een teken zijn dat de interesse aan het afnemen is. Het andere aandachtspunt zijn de wicks aan de bovenkant van de laatste twee candles (die dunne lijntjes die bovenaan uit de candles komen). Ze zijn vrij lang en dat geeft aan dat er een flinke verkoop-druk is aan de bovenkant.

Week-grafiek

Op de week-grafiek heeft de laatste afgesloten candle (dus niet die van deze week, want die sluit pas zondag a.s.) juist een wick aan de onderkant. Daar stonden de kopers klaar om de Bitcoin tegen het -in hun ogen- aantrekkelijke tarief aan te schaffen. Waaronder wederom het land El Salvador die 100 Bitcoin kocht.

Maar dat is niets vergeleken bij het Business intelligence bedrijf MicroStrategy, dat nog eens 7.008 Bitcoin kon bijschrijven. Dat had natuurlijk een positief effect op de prijs en dat kunnen we goed zien in de grafiek waarbij elke candle staat voor 1 dag.

Dag-grafiek

We zien hier het prijsverloop van de bitcoin per dag, we zien een haaienvinnen-patroon, een groene lijn (MA 100) en een blauwe trendlijn. De haaienvinnen geven aan dat een patroon herhaald lijkt te worden. Een terugval zoals we nu zien komt herhaaldelijk voor (al besproken in de analyse van 26 oktober). Tijdens de eerste vin daalde de prijs zo’n 24% en in de huidige vin heeft er een daling van zo’n 23% plaatsgevonden. Daarbij wordt steun gevonden op de groene lijn die een gemiddelde van de afgelopen 100 dagen aangeeft: de MA100. Mocht dit haaienvinnen-patroon mooi uitgespeeld worden, dan is de kans groot dat binnenkort een verdere stijging ingezet wordt. Het zou kunnen zijn dat eerst de blauwe trendlijn getest wordt alvorens de ‘echte’ stijging volgt. Dat zien we beter op de volgende grafiek.

4 uur-grafiek

Op de grafiek waarbij elke candle staat voor 4 uur ziet het er namelijk minder rooskleurig uit.

Er zijn lagere pieken en lagere dalen te zien: de trend is naar beneden. De balken die al lange tijd in deze grafieken staan zijn nog steeds valide. Op vrijdag viel de prijs door de vloer van de rode balk, waarbij het stuitte op de 100 MA (zie groene lijn in de dag-grafiek). Maar al snel zorgde een sprongetje voor een terugkeer naar het rode gebied. De vloer is gister getest en nu wordt het spannend wat een volgende test gaat doen.

Valt de prijs er weer doorheen, dan is de volgende vloer het onderste zwarte gebied in deze grafiek (ongeveer -3.5%) waarin zich ook de 100 MA bevindt. Nog lager kan er steun gevonden worden op de blauwe trendlijn die we zien op de dag-grafiek (ongeveer -7%).

Naar boven toe is er weerstand te verwachten rond de 58.000 dollar. Het zou een heel krachtig signaal zijn als daarna de 60.000 dollar-grens doorbroken wordt. De prijs bevindt zich dan in de groene balk en als de weerstand omgezet kan worden in een support -oftewel; als de prijs in het groen weet te blijven- dan is de weg naar ongekende hoogtes weer gevonden.

Leave a Reply