blog

Bitcoin analyse: dit zijn de belangrijke prijsniveaus die BTC moet houden

By 25 november 2021No Comments

Er gebeurt veel op het gebied van cryptocurrency’s en toch gebeurt er zo weinig als het gaat om de prijsactie van de Bitcoin zelf. Maar ja, hoe langer de ‘rustige’ periode verloopt, hoe mooier het vuurwerk dat straks volgt. Hierbij een snelle analyse, waarbij we close beginnen en vervolgens uitzoomen naar het grotere plaatje.

Vorming van driehoek

Er tekent zich een driehoek af: de toppen worden steeds lager en de dalen blijven gelijk of worden ietsje hoger; de druk wordt opgebouwd en het zal niet lang duren voordat het patroon verlaten wordt.

Aan de onderkant ligt een stevige vloer (zie blauw blok) en er moet echt wel wat gebeuren voordat hij daar doorheen breekt. Aan de bovenkant ligt een zone (lichtblauw blok) van weerstand en dáárboven natuurlijk -nog steeds- de 60.000 dollar grens.

Om aan te geven hoe dat kan aflopen hierbij een soortgelijke situatie van september, oordeel zelf:

Nette uitvoer

Tijd om iets verder uit te zoomen. In de grafiek hieronder staat elke kaars voor één dag, en we zien een paar interessante dingen. Ten eerste is de bearish divergentie netjes uitgevoerd (zie paarse lijnen). Een mogelijk daling verscheen in de kaarten en het is ook gebeurd. Tijdens die daling leek de 50 EMA (blauwe lijn) nog voor weerstand te zorgen, maar uiteindelijk is de bitcoin koers er doorheen gezakt. Zou de 100 EMA (rode lijn) steviger zijn?

Zo niet, dan ligt daaronder een trendlijn die de val zou kunnen stoppen (zwarte lijn). Dat zou een daling van nog eens 10% betekenen.

De lijn van de RSI (indicator onderaan in de paarse balk) laat een daling zien, dat is niet een heel positief signaal. Toch is er een geringe bullish divergentie te zien (zwarte lijnen, waarvan één aan de onderkant van de candles en de andere in de RSI-lijn) die wellicht ‘as we write’ wordt uitgespeeld; de prijs is immers na dit signaal omhoog gegaan. Zouden de bulls dan toch de overhand krijgen?

Het zou mooi zijn als de eerder besproken weerstand (bovenste blauwe zone) doorbroken wordt, daarna kunnen we kijken of de 50 EMA heroverd kan worden. Dat zal het vertrouwen een boost geven!

Stap terug is normaal

Het is bijna weekend 😉 dus laten we nog even naar de grafiek kijken waarin elke candle voor één week staat. Dat blijft er voorlopig prima uitzien. Hoewel het volume niet echt toe lijkt te nemen is er recentelijk wel een hogere piek gevormd (all-time high) en dat we dan een stapje terug doen is niet meer dan normaal.

Hoewel de trendlijn in de vorige grafiek een hele stap terug leek, ziet het er nu ineens heel gezond uit als daar even steun gezocht wordt. Altijd prettig om even uit te zoomen.

Leave a Reply