blog

Bitcoin 160.000 dollar eind 2021, aldus CEO van Celsius

By 29 juni 2021No Comments

De CEO van het cryptocurrency-leenplatform Celsius zegt dat hij gelooft dat de prijs van bitcoin dit jaar zal stijgen naar 160.000 dollar. Alex Mashinsky blijft bullish, zelfs nadat bitcoin tijdens de crash van eind mei terugviel van 64.000 naar minder dan 30.000 dollar.

Eind 2021 is bitcoin 160.000 dollar

Tijdens een interview met Cointelegraph op de Bitcoin Miami-conferentie ging Mashinky in op de ontwikkelingen van Celsius, de invloed van Tesla-CEO Elon Musk in de cryptocurrency-ruimte en de toekomstige waarde van bitcoin.

Mashinsky gelooft dus dat de koers van bitcoin tegen het einde van 2021 naar 160.000 dollar kan stijgen, maar gaf toe dat we er ook rekening mee moeten houden dat het iets lager kan uitvallen dan zijn voorspellen. Volgens zijn woorden heeft de markt nu minder hefboomwerking dan vóór de crash, en zal het momentum opbouwen.

Elon Musk is een toerist

De CEO ging ook in op de invloed die Tesla-CEO Elon Musk heeft op de prijzen van verschillende cryptocurrency’s. Mashinsky valt op dat vaak enorme prijsdalingen voor bitcoin en andere topcryptocurrency’s kwamen nadat Musk erover had getweet. Voor Mashinsky is hij een toerist in crypto, omdat hij hier is om meer volgers te verzamelen en niet om mensen te helpen meer te leren over cryptocurrency’s.

Hij voegde hieraan toe dat hij niet ziet dat hij de gemeenschap helpt, maar dat hij eigenlijk de cryptomarkten manipuleert. Mashinsky vergeleek Musk’s relatie met bitcoin met een aan en uit vriendin, en zegt terecht dat dit niet is wat de cryptowereld zoekt, of nodig heeft. Hij is nog niet klaar, hij heeft namelijk ook een mening over het feit dat Tesla bitcoin accepteerde voor hun producten. Je kunt beter bitocin hebben dan elektrische auto’s. Auto’s zijn activa die alleen maar afschrijven terwijl de waarde van bitcoin zal blijven stijgen.

‘Als de rijkste man ter wereld bereid is een Bitcoin in te wisselen voor een Tesla, moet je jezelf afvragen, wie krijgt de goede deal?’

Mocht je het vergeten zijn, hierbij een reminder. Tesla stopte vorige maand met het accepteren van bitcoin-betalingen vanwege milieuproblemen. Deze actie van de autofabrikant leidde tot een aanzienlijke daling van de bitcoin koers. Dit werd gevolgd door hardhandig optreden van China tegen miners, waardoor de markt verder onder druk kwam te staan.

Leave a Reply