blogExchanges

Binance Coin (BNB) stijgt met 40 procent en haalt Tether, Cardano, XRP en Polkadot in

By 19 februari 2021No Comments

Binance Coin, afgekort BNB, is de afgelopen 24 uur met maar liefst 40% gestegen en is al de hele week keihard aan het vlammen. BNB schiet omhoog, niet alleen qua koers, maar ook op de lijstjes van coins qua marktkapitalisatie.

Aziaten handelen

Door de stijgende BNB koers is de marktkapitalisatie gegroeid tot 31,5 miljard euro. Dat is meer dan Tether, waardoor BNB alleen nog Ethereum en Bitcoin voor zich moet dulden. De afgelopen week zien we ook een ander patroon in de cryptomarkt: Veel coins halen hun hoogste waarde vroeg in de ochtend. Dat komt omdat als wij slapen, er in Azië flink gehandeld wordt.

BNB haalde vanochtend om 07:05 uur zijn hoogtepunt van 221 euro.

Bron: BTC Direct

Meer dan 600 procent

De afgelopen zeven dagen is BNB gestegen met 87 procent, maar dat is niet vergeleken met het begin van het jaar. Sinds 1 januari 2021 is de koers gestegen met 624 procent.

Dit heeft ervoor gezorgd dat de top 10 lijst van munten met de hoogste marktkapitalisatie flink door elkaar geschud is. Marktkapitalisatie is de actuele koers vermenigvuldigd met het aantal coins in omloop. In één demarrage haalde BNB de crypto’s Cardano, Polkadot, XRP en Tether in.

De tabel hieronder komt van CoinCodex. Het percentage staat voor de stijging sinds 1 januari 2021.

Bron: CoinCodex

Is Ethereum de volgende?

Changpeng Zhao, de directeur van Binance, zei dat BNB mogelijk Ethereum kan inhalen. Dit viel niet al te best bij de cryptogemeenschap. Op Twitter was er sprake van crypto-tribalisme, iedereen verdedigt zijn of haar favoriete coin. Maar stel dat BNB Ethereum wil inhalen, dan zou Binance Coin een waarde van 1.200 euro moeten hebben. En tegelijkertijd mag Ethereum niet stijgen.

Waarom stijgt BNB juist nu?

In het begin van dit artikel hadden we het kort over de Aziatische markt. Er is namelijk een fundamentele ontwikkeling die er op wijst dat de interesse vooral uit het oosten komt. Binance heeft een nieuw project aangekondigd via Launchpool, een product van hun. Dit project is DODO, een Chinese gedecentraliseerde beurs die draait op Binance Smart Chain. Het idee is om yield farming (rente op rente verdienen) op Binance mogelijk te maken. Op dit moment vindt dat vooral plaats op decentrale beurzen op Ethereum.

Vanaf vandaag kunnen Binance-gebruikers BNB en stablecoin BUSD storten. Ook kunnen ze BETH (Ethereum gestaked op de Beacon Chain via Binance) staken in drie farms om een ​​miljoen DODO-tokens te verdienen die de komende twee weken worden verdeeld. Het is de eerste keer dat Binance compounded staking aanbiedt op een munt die al gestaked wordt op de Beacon Chain.

De koers van DODO heeft hier ook van geprofiteerd. De munt is de afgelopen 24 uur met 98% gestegen en zelfs de top honderd ingeslopen.

Born: Coingecko

Veel traders zijn overgestapt van Ethereum beurzen zoals Uniswap, naar de Binance Smart Chain. Het is namelijk veel goedkoper om op laatstgenoemde te traden.

Leave a Reply