blogExchanges

Binance CEO Zhao: ‘Institutionele beleggers komen in groten getale op bitcoin af’

By 18 september 2021No Comments

Een paar jaar geleden was het nog een verre droom, maar inmiddels heeft het grote geld bitcoin gevonden. De zogenaamde institutionele beleggers waar altijd over werd gesproken beginnen nu echt in te stappen. Zo ziet ook Binance CEO Changpeng Zhao met eigen ogen gebeuren.

Tegenover de South China Morning Post laat hij weten dat grote financiële instituties “in groten getale” op de markt afkomen. In het video-interview geeft Zhao aan een toenemend aantal institutionele beleggers op zijn platform te zien. Veel partijen vanuit de traditionele financiële wereld krijgen bitcoin op de korrel en openen ter verzekering in ieder geval een kleine positie.

Traditionele spelers beginnen klein

De CEO van Binance geeft meteen toe dat het voor de meeste traditionele financiële spelers niet om grote delen van hun portfolio gaat. “Ze stoppen niet meteen 100 procent van hun geld in crypto, maar ze kijken er serieus naar,” aldus Changpeng Zhao. Volgens de flamboyante CEO van Binance heeft crypto vele toepassingen die voor de komst van de technologie ondenkbaar waren.

Zo is hij ervan overtuigd dat de markt voor non-fungible tokens (NFTs) in de toekomst “erg groot” gaat worden. Waar hij aan toevoegt dat het Binance NFT team in gesprek is met vele kunstenaar om een deel van die markt naar Binance te trekken. Voorlopig lijkt hij wat betreft NFTs gelijk te krijgen, maar vergeet niet dat deze vorm van tokens pas korte tijd populair is.

Het is nog maar de vraag in hoeverre het over enkele jaren nog lukt om de NFTs die op dit moment populair zijn voor meer geld of zelfs hetzelfde bedrag te verkopen. In principe kunnen er eindeloos nieuwe NFTs bijgemaakt worden en in die zin is het qua schaarste op geen enkele manier met bitcoin te vergelijken. Voorlopig krijgt deze nieuwe vorm van digitale schaarste echter het voordeel van de twijfel.

Juridische problemen voor Binance

Jarenlang heeft Binance zonder aanwijsbaar hoofdkwartier gewerkt. Daar is nu verandering in gekomen. Chanpeng Zhao heeft zelf ook ingezien dat het onmogelijk is om met wetgevers te werken indien er geen centraal aanspreekpunt is. Dat heeft Binance vooral de afgelopen maanden veel problemen opgeleverd.

Binance is nog altijd een gecentraliseerd beursplatform, wat betekent dat ze ook een gecentraliseerde entiteit nodig hebben om goed samen te werken met wetgevers, zo is de conclusie van de CEO van het bedrijf. Het juridisch kader voor de cryptowereld begint steeds meer vorm te krijgen. Het zou dan ook gek zijn als de grootste beurs ter wereld zich daarvan onttrekt.

Inmiddels heeft de cryptomarkt een dusdanige omvang bereikt dat het door wetgevers niet langer genegeerd kan worden. Waar het voorheen nog weleens het Wilde Westen van het internet werd genoemd, begint het nu steeds meer te lijken op de traditionele financiële wereld. In sommige gevallen lijkt het er zelfs op dat de cryptosector aan strengere wetgeving moet voldoen dan andere sectoren binnen de financiële wereld. Wat natuurlijk niet helemaal past bij de gedachte achter Bitcoin, maar onvermijdelijk is. Zeker in de beginjaren.

Leave a Reply