blog

Bedenker Dogecoin verkocht in 2015 al zijn DOGE voor een tweedehandse Honda Civic

By 13 februari 2021No Comments

Dogecoin oprichter Billy Markus heeft onthuld dat hij zijn DOGE-voorraad in 2015 verkocht voor een bedrag dat gelijk is aan een gebruikte Honda Civic.

Stijging van 900 procent

Markus zei dit tegen de Doge community op Reddit deze week. Hij probeerde zichzelf voor te stellen aan nieuwe leden van de gemeenschap en te schetsen wat volgens hem de ‘echte waarde’ is van DOGE. De Dogecoin koers is de afgelopen weken met 900 procent gestegen dus het vergt nogal wat overredingskracht om de echte waarde te beschrijven.

In zijn blogpost gaf hij meer context over de geschiedenis van Dogecoin, in wat een haat-liefdeverhouding lijkt te zijn sinds de munt in 2013 als een grap begon.

Financiële zorgen

Markus claimt dat hij zich in 2015 terugtrok uit Dogecoin vanwege online intimidatie van de gemeenschap en omdat hij zich ongemakkelijk voelde bij de richting die de community insloeg. In hetzelfde jaar zei Markus dat hij ook financiële zorgen had omdat hij zijn baan verloor en besloot hij zijn DOGE te verzilveren:

‘Ik heb alle cryptovaluta die ik in 2015 had weggegeven en verkocht nadat ik ontslagen was. Ik was bang omdat mijn spaargeld steeds minder werd. Ik verkocht al mijn coins en had genoeg in totaal om een ​​gebruikte Honda Civic te kopen.’

Wat is de echte waarde?

Of dit een goede beslissing was, laat hij in het midden. De koersstijging van de afgelopen weken doet hem in ieder geval weinig. Markus vraagt zich af wat de echte waarde van DOGE is. Hij kan niet bevatten dat DOGE ooit 1 dollar waard wordt (nu ongeveer 7 cent), omdat dit de munt een marktkapitalisatie zou geven die vergelijkbaar is met die van veel toonaangevende Amerikaanse bedrijven.

‘Mensen hebben het over Dogecoin die naar 1 dollar gaat, dat zou de marktkapitalisatie groter maken dan echte bedrijven die diensten verlenen aan miljoenen, zoals Boeing, Starbucks, American Express, IBM. Verdient Dogecoin dat? Dat is niet iets dat ik kan bevatten, laat staan ​​beantwoorden.’

Markus beweert dat de echte waarde van Dogecoin in de gemeenschap ligt en het potentieel heeft om goed te doen. Hij zei dat als de gemeenschap vreugde, vriendelijkheid, plezier, empathie, creativiteit en absurditeit belichaamt, dit de echte waarde van DOGE is.

Leave a Reply