blog

Analyse: Wanneer breekt Bitcoin door 40.000 dollar?

By 24 juni 2021No Comments

Wat een achtbaan! Dinsdag bereikte bitcoin de laagste prijs sinds het begin van dit jaar. Maar ’s werelds eerste cryptocurrency herpakte zich sterk met een stijging van meer dan 20%. Vandaag is het weer wat rustiger, maar schijn bedriegt: dit is stilte voor de storm.

Er broeit iets

We beginnen deze analyse met de daggrafiek. Onder de koersgrafiek zie je de Relative Strenght Indicator (RSI). Deze indicator laat het momentum van de bitcoin koers zien. Er is nu sprake van divergentie, en dat kan positief uitpakken voor de komende dagen!

Divergentie betekent letterlijk uiteenlopen, en dat zie je ook op de grafiek hierboven. De koers maakt een dalende beweging, terwijl de RSI juist stijgt. Deze vorm van divergentie is vaak een voorbode voor een mooie koersgroei.

Aan welke stijging moet je dan denken? Een mooi eerste doel om in de gaten te houden is de weerstand van 40.000 dollar (33.531 euro), de groene lijn op de grafiek.

Einde van dalende trend

Er is nog meer goed nieuws, en dat zien we beter wanneer we de uurgrafiek erbij pakken. De afgelopen week schuurde bitcoin tegen een dalende trendlijn aan. Gisteren is de koers met succes door deze trendlijn gebroken.

Bitcoin stuitert nu vanaf de trendlijn omhoog. Dat noem je ook wel het testen van de trendlijn. Deze test lijkt succesvol, dus kunnen we onze ogen weer omhoog richten!

Wat verwachten we van bitcoin?

Het begint er dus steeds beter uit te zien voor bitcoin. Maar vooralsnog beweegt bitcoin nog in een flinke marge, tussen ongeveer 30.000 dollar (25.131 euro) en 40.000 dollar (33.508 euro). Wat gaat er de komende dagen gebeuren? We schetsen twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bearish

Voor nu is het spannend of bitcoin ondersteuning kan vinden op 33.300 dollar (27.893 euro), de bovenste oranje lijn op de grafiek.

Zakt de koers door deze prijs? Dan kan bitcoin snel terugvallen naar 29.000 dollar (24.294 euro), de onderste oranje lijn op de grafiek.

Zoals je in onze analyse van gisteren las,  de afgelopen weken zorgde een daling richting het oranje gebied voor een snelle reactie omhoog. Dat zie je aan de wicks, of ook wel de streepjes onder de candles. Met uitzondering van afgelopen dagen blijft bitcoin niet lang in het oranje gebied.

Bullish

Maar wat als bitcoin vanaf hier omhoogschiet? In dat geval richten we onze pijlen op 39.300 dollar (32.911 euro), in de afgelopen weken een belangrijke weerstand. Uiteindelijk wordt het ronde getal 40.000 dollar (33.494 euro) ook interessant om in de gaten te houden.

Leave a Reply