blog

Analyse: Icon (ICX) kan tijdens herstel verdubbelen

By 7 december 2021No Comments

Icon (ICX) heeft een mooie uptrend te pakken. De munt is 60% gedaald in de twee weken, maar dat mag de pret niet drukken. Door de dip van afgelopen weekend lijkt ICX een ascending triangle te bevestigen.

Zoals te zien in bovenstaande afbeelding is de beweging omhoog begonnen sinds de coronacrash van vorig jaar maart. Vanuit hier maakte de koers telkens higher lows en higher highs. Hiermee is de up-trend bevestigd en vormt zich een heel mooi patroon aan de bovenkant van de chart; een ascending triangle.

Ascending triangle

Dit patroon ontstaat omdat ICX nog geen higher high heeft kunnen zetten na de piek van deze lente. Hiermee is er een equal high neergezet in plaats van een higher high. Dit gebeurde rond de 2.67 dollar (2.38 euro). Dit is het punt waarop de bears van de bulls winnen en de prijs terugdrukken, terwijl er wel higher lows worden gezet.

Het mooiste is dat de higher lows precies op de trendlijn gezet worden; de trend die begon vanaf maart vorig jaar. Omdat deze al eerder bevestigd is tijdens de daling van mei tot en met juni, is het aannemelijk dat de prijs vanuit hier weer richting de equal highs beweegt.

Verdubbelen of halveren

Als dit zou gebeuren, betekent dat een stijging van meer dan 100%. Dit kan nog hoger uitvallen als ICX de ascending triangle weet te breken aan de bovenkant.

Het is hiervoor wel belangrijk dat de prijs boven de trendlijn blijft. Wanneer ICX aan de onderkant breekt, ligt de eerste support rond de 0.65 dollar (0.58 euro). Dit is ongeveer 50% aan de onderkant. Houd deze trendlijn dus goed in de gaten.

Hammer op daily chart

Als we naar de daily timeframe kijken, zien we dat de candle van gisteren een prachtige hammer heeft gemaakt; een bullish signaal. Als de weekly candle ook zo mooi sluit, is een 2.67 dollar-koers voor ICX verre van ondenkbaar.

Krijg 10 euro Icon (ICX) van ons

Handel in ICX op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.

Geef mij 10 euro

Liever eerst meer informatie?

Leave a Reply