blog

Analyse: Bitcoin doet poging om 18.000 dollar te breken

By 11 januari 2023No Comments

2023 heeft nog nauwelijks rode candles. Bitcoin doet het uitstekend sinds het nieuwe jaar is begonnen. Hierdoor komt de prijs steeds dichter bij de 18.000 dollar. Als de koers hier doorheen breekt, kan dit wellicht het begin zijn van een bullmart.

Wat kunnen we verwachten?

Deze keer gaan we kijken naar de belangrijkste prijslevels van Bitcoin. Daarvoor pakken we de dagelijkse grafiek erbij, waar elke candle staat voor 24 uur. Hier zien we een grote blauwe zone waar de Bitcoin koers in het verleden op reageerde. Het is aannemelijk dat Bitcoin daar een afwijzing zal zien, maar als deze zone breekt, kunnen we misschien een lange groene periode tegemoet gaan.

Dat komt omdat deze koers (tussen de 18.000 en 18.500 dollar) veel weerstand oplevert. Hier staan verkooporders klaar, omdat mensen verwachten dat Bitcoin vanuit hier omlaag beweegt. De blauwe zone is daar één reden voor, maar daarnaast zien we ook twee horizontale lijnen.

Dit is het afgelopen hoogte- en laagtepunt waar Bitcoin doorheen moet breken. Tot die tijd zal de koers namelijk nog steeds zijwaarts gaan. Aan de bovenkant gaat het om een koers van 18.199 dollar, en aan de onderkant 15.588 dollar. Mocht een van deze prijzen gebroken worden, dan is het logisch dat de koers vanuit daar verder – in dezelfde richting – beweegt.

Nog steeds omhoog

Tot die tijd kunnen we niks anders doen dan dit schouwspel te bekijken op kleine timeframes. Het is zeer waarschijnlijk dat Bitcoin tot de blauwe zone beweegt, aangezien de koers op de 1-uurs grafiek alleen maar hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten maakt. Dat is te zien in onderstaande afbeelding.

Pas wanneer Bitcoin bij de blauwe zone of bij de oranje lijn terechtkomt, zal de koers een beslissing maken. Pak een kop koffie, gooi je benen omhoog, en bekijk hoe dit scenario Bitcoin zich bij deze levels gaat gedragen. Het kan een zeer positieve uitkomst worden.

Leave a Reply