Bitcoinblog

Analist Bloomberg: Bitcoin zit nog in early adopter fase

By 30 januari 2022No Comments

Mike McGlone, senior grondstoffenstrateeg van Intelligence bij Bloomberg, heeft aangegeven dat hij denkt dat bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) nog in de early adopter fase zit. Hij verwacht dat de twee grootste cryptocurrencies in waarde zullen blijven toenemen door de vraag en aanbod dynamiek. McGlone zegt dat slechts een black swan gebeurtenis de groei van cryptocurrencies kan stoppen.

Zijn kijk op de toekomst van de markt

Eerder deze maand heeft McGlone een voorspelling gedaan over de koers van bitcoin en ethereum. Hij gaf aan dat hij verwacht dat deze nog naar $100.000 en $5.000 respectievelijk zullen stijgen voor het eind van dit jaar. 

In december had hij al voorspeld dat bitcoin het beter zou doen dan de Amerikaanse aandelenmarkt. Daarnaast verwacht hij dat naast bitcoin, ethereum en Tether (USDT) ook Solana (SOL) en Binance Coin (BNB) in de top 5 zullen blijven. 

Er moet toch wat veranderen

Toch is de analist over bepaalde spelers in de markt erg kritisch. Zo geeft hij aan dat de meme coins, waaronder Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB), uit de markt moeten verdwijnen zodat de echte grotere serieuze projecten naar voren kunnen komen. 

De Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, is volgens hem ook een van de grootste stoorzenders voor cryptocurrency bulls. Zo heeft Goldman Sachs laatst aangegeven dat bitcoin nu meer dan ooit last heeft van de veranderende rente aangezien de correlatie tussen cryptocurrency en traditionele financiële instrumenten hoger is dan ooit. 

Bitcoin en ethereum zijn 44,67% en 46,16% respectievelijk gedaald sinds hun pieken. Eerder deze week zakte bitcoin zelfs onder de $33.000. Dit zorgde er weer voor dat eigenlijk de gehele markt werd meegetrokken.

Juiste voorspellingen

McGlone schreef eerder deze maand in een rapport  dat het niveau van $30.000 het nieuwe $3.000 kon worden voor bitcoin. Hiermee doelde hij op de crash die we zagen in 2018. Daarnaast had de analist in september vorig jaar voorspeld dat er een op futures gebaseerde BTC exchange-traded fund (ETF) zou worden geaccepteerd in oktober. Dit is uiteraard ook gebeurd.

Leave a Reply