blog

Amerikaanse bank wil bitcoin en altcoins bewaren en beheren voor klanten

By 12 februari 2021No Comments

Bitcoin wordt mainstream. Niet onze woorden (oké wel), maar van de baas van de Bank of New York Mellon. Dit is oudste bank van Amerika en zij hebben plannen aangekondigd om bitcoin en cryptocurrency op te nemen in hun diensten.

Beheren van vermogen in bitcoin

De bank wil dus als een soort vermogensbeheerder voor klanten optreden om bitcoin en verschillende altcoins aan te houden. Hiermee voldoet de bank aan een klantgedreven vraag, van voornamelijk institutionele beleggers, de top van de klanten van BNY Mellon.

De financiële krant Wall Street Journal schreef dat BNY Mellon niet de eerste bekende naam in de traditionele financiële wereld is die digitale activa omarmt. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven als Fidelity Investments, zij doen dit al langer. Toch is het de eerste nationale custody-bank die echt cryptocurrency voor klanten wil bewaren. En dat kan waarschijnlijk al op korte termijn.

Digitale activa wordt mainstream

Roman Regelman, chief executive van de asset-servicing en digitale activiteiten van de bank, wordt door de WSJ geciteerd als hij zegt dat ‘digitale activa mainstream worden.’ Volgens het artikel is BNY Mellon van plan om cryptocurrency’s te beheren met behulp van een platform, nu in prototypeversie, dat ook zal worden gebruikt om traditionele assets zoals staatsobligaties en aandelen te behandelen.

Drie tot vijf jaar

BNY Mellon heeft ook geen limieten gesteld aan de soorten cryptocurrency’s die het kan bewaren. Een toegewijd team van bankbestuurders, geleid door Mike Demissie, heeft naar verluidt de taak gekregen om toezicht te houden op de integratie van bewaring en beheer van cryptocurrency in alle activiteiten van de bank.

Regelman kijkt ook naar de toekomst. BNY Mellon mag dan nu al bezig zijn om hun plannen werkelijkheid te maken, maar hij zegt dat de volledige integratie van digitale activa in traditionele bankinfrastructuur nog drie tot vijf jaar zal duren.

Leave a Reply